cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Considerau que el coneixement del castellà hauria de deixar de ser obligatori a Catalunya, el País Valencià i les Balears?

L'emergència lingüística que viu la llengua catalana no farà sinó créixer amb els postulats ultres del PP i VOX a territoris com el País Valencià i les Illes Balears. L'onada espanyolitzadora també afectarà Catalunya, on ja s'ha imposat una nova sentència sobre el català a l'escola.

La censura a les revistes en català, la supressió de la Política Lingüística o l'eliminació del català com a requisit són alguns dels exemples de les polítiques inquisitorials de persecució de la llengua que aplicaran els nous governs d'extrema dreta. Tota una mostra de supremacisme lingüístic castellà enfocat a coartar drets i llibertats.

Davant aquesta situació, a l'enquesta d'aquesta setmana dBalears vol capgirar la situació. Així demana als seus lectors si consideren que el coneixement del castellà hauria de deixar de ser obligatori a Catalunya, el País Valencià i les Balears. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, seria una passa cap a la llibertat.

-No, convé que el castellà es continuï imposant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Jaume, fa dervers d'un any
Destroyer, m'has de dir què fumes. Estàs molt pirat. Tens mal pes cap i no són crosteres.
Valoració:1menosmas
Per Xavi, fa dervers d'un any
A veure "Destroyer", no facis el ridícul home... #MareDeDeuSinyor
Valoració:8menosmas
Per Lleidatá, fa dervers d'un any
Bona tarda:

-A Catalunya idiomes oficials;
Català i Aranés

-A les Illes.
Català

Una forta abraçada desde el Principat.
Valoració:21menosmas
Per Dani, fa dervers d'un any
Només català i anglès. Hem de copiar el model noruec o danès. L'idioma propi i l'anglès. Amb això podem anar a tot arreu.
Valoració:23menosmas
Per Destroyer, fa dervers d'un any
En caso de opción, siempre el castellano ya que es una lengua universal, la única lengua propia de Baleares y la más hablada en nuestra comunidad autonoma. El catalán nunca fue una lengua natural de nuestra tierra, es una invención académica pero que merece respeto
Valoració:-52menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any
El castellà no aporta cap valor afegit, és un idioma important en quantitat de parlants, pero és un valor quantitatiu, no qualitatiu, ja que no serveix de gaire aprendre un idioma molt parlat però que els països on es parla tenen un denominador comú: la pobresa. Amb el castellà et pots moure molt bé per països tercermundistes, això sí. Si fos per mi no s’ensenyaria enlloc dels Països Catalans. Ja m’explicareu a nivell de comunicació amb el primer món què se’n treu d’aprendre castellà, és una gran pèrdua de temps i només relentitza els joves catalans en el seu aprenentatge, el cervell dels castellans funciona més lent.
Valoració:26menosmas
Per De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer, fa dervers d'un any
Català, sí; bilingüisme, no.
Valoració:29menosmas
Per Lluís Pujol Folch, fa dervers d'un any
Considero que el castellà és una eina política de domini. Està claríssim, a Castella van decidir que la seva llengua s'havia de dir "española" i ignorar les demés cultures. Abdicar de la pròpia llengua és d'un entreguisme vergonyós. Imagineu-vos que fós al contrari, que comencessim a prohibir i perseguir el castellà a la seva terra...
Valoració:31menosmas
Per Xec, fa dervers d'un any
Personalment, prioritzaria, si pogués, altres idiomes pels meus fills. Vaja, com es fa a tot Europa, on no hi ha cap país sobirà que avantposi l'aprenentatge del castellà per davant de l'anglès.

És evident, per tant, que aquí no es posa el castellà per davant de l'anglès ni per pragmatisme, ni per riquesa cultural, sinó per pur nacionalisme. Bàsicament per fer inútils les llengües diferents del castellà.
Valoració:24menosmas
Per Mafalda, fa dervers d'un any
Crec que la pregunta estàs mal plantejada. Sería un error deixar de ser competents lingüísticament en castellà, per això a l'escola se n'ha d'aprendre.
El català ha de tener el caràcter del que és, lengua oficial i ser la lengua pròpia a l'escola, sempre amb una discriminació positiva en tots els àmbits d'interactuació, per raons òbvies.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente