cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'OCB recorda el fracàs de Bauzá: «Cada vegada que el PP ha fet política contra la llengua catalana ha trobat la societat disposada a defensar-la»

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha qualificat de «preocupant» el discurs d'investidura de Marga Prohens al Parlament aquest dilluns: «La candidata del PP amaga els acord amb VOX i planteja accions que atempten contra la legislació vigent en matèria lingüística».

Segons l’OCB, la política de mà estesa del PP amb l'extrema dreta «preveu un retrocés en drets i llibertats i no augura res de bo per a les Illes Balears». «És preocupant la manca de concreció en el discurs de Prohens de com el pacte amb l’extrema dreta condicionarà la seva acció de govern», assenyalen.

L'entitat considera «extremadament greu» l’acord d’investidura signat pel PP i l’extrema dreta perquè «impregna l’acció de govern de propostes ideològiques que només cerquen trencar el model de convivència que ha funcionat durant aquests darrers 40 anys de democràcia. Unes polítiques que atempten contra la pluralitat lingüística de l’Estat espanyol i cerquen la uniformització lingüística amb la imposició d’una llengua única, el castellà».

L’OCB creu que l’acord PP-VOX «amaga accions dures» contra la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, «amb la intenció d’arraconar-la i menystenir-la». «La intenció d’aplicar la lliure elecció de llengua a l’ensenyament significa la segregació dels alumnes en funció del seu idioma, és una decisió discriminatòria, no integradora i que farà impossible que els alumnes en acabar la seva etapa de formació obligatòria tenguin el mateix domini de les llengües oficials, especialment, de la catalana, que està en situació de desigualtat en el nostre territori», remarquen.

Així, manifesten que el fet de deixar la política lingüística en mans de VOX demostra la «manca de sensibilitat» del PP amb la llengua i la cultura pròpies d’aquesta terra i recorda que «cada vegada que el PP ha fet política contra la llengua catalana ha trobat la societat disposada a defensar-la» i que «el darrer president del PP que va governar les Illes Balears va perdre les eleccions de manera contundent en gran mesura per les seves polítiques d’agressió contra la llengua i l’escola».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@Obvi

Que vais a salir otra vez a hacer el parguela no lo duda nadie.
También te digo que será a partir de septiembre porque los dos meses de vacaciones son sagrados.
Los profesores no están ahora para soplapolleces, por muy catalanistas que sean.
Una cosa son los principios y otra el merecidísimo descanso estival.

Valoració:0menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
La sociedad ya se ha expresado claramente las últimas elecciones autonómicas y no quiere más imposiciones catalanistas
Valoració:-6menosmas
Per clar i català, fa dervers d'un any
Els castellans pensen que són superiors als catalans. Per això, exerceixen el dret de cuixa de viure en castellà dins el territori català, mentre que als catalans no ens entra al cap ni imaginar de viure en català dins el territori castellà.

El règim lingüístic espanyol és una brutalitat jerarquista, un apartheid que no té nom.
Valoració:11menosmas
Per Josep, fa dervers d'un any
La llibertat lingüística que ens cal és la mateixa que tenen que tenen els castellans a Castella: llibertat total per s viire en castellà, i els qui benen de fora tota mena d'ajut per integrar-se lingüísticament. Aquí ha de ser igual: llibertat total per a viure en català, i per als qui venen de fora tota mena de facilitats per a integrar-se lingüísticament. Som iguals o o mo ho som? O els castellans són millor que els malloquons, els valencians i els del Primcipat? El català no es pot imposar mai als Països Catalans, aquí, l'única llengua imposada és el castellà. Veritat que seria una brutalitat que els suïssos germanòfons exigissin poder viure en alemany a la Suïssa francòfona? Doncs això és el que tenim aquí: espanyols castellans que bolem viure en castellà a l'Espanya catalanòfona i que, a més, neguen els seus drets lingüístics als catalanòfons a casa seua. Dèspotes.
Valoració:16menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
El pancatalanismo está desesperado y muy nervioso. Quo vadis?
Valoració:-19menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
A la obra cultural catalina no le queda ni na.....
Valoració:-15menosmas
Per Poblerert, fa dervers d'un any
La llengüa li farà una legislatura agra a na Malintxe Prohens. La defensarem com ho varem fer i ho feim
Valoració:17menosmas
Per Pinotxo, fa dervers d'un any
En Bausan va reconèixer no fa molt, escrit al Twitter està, que el motiu del TIL era carregar-se el català. A partir d'aquí el teu discurs queda desautoritzat, robanicks. I no dubtis que tornarem a sortir.
Valoració:22menosmas
Per xX, fa dervers d'un any
La Obra Cultural Barcelonina, presuntamente miente. Bauzá no iba contra el catalán. Bauzá quería que nuestros estudiantes al pasar a la Universidad supiesen de forma clara y sin dudas, el castellano, el catalán y el inglés. Como no hay maestros de inglés, y los que había tenían mucho que desear, se echaron a la calle. Además, era de derechas.
Que en cualquier momento volverán a salir en plan "aquí mando yo", denlo por seguro.
Vamos a ver si el nuevo Govern cierra totalmente el grifo de las subvenciones.
Valoració:-22menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
I qui no ho vol entendre, té mala peça al teler. Estam preparats per sortir altra vegada!
Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente