cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

SOS de les infermeres de l'Hospital de Manacor: «Necessitam reforçar el servei en torns de 12 hores»

A l'Hospital de Manacor, les infermeres es troben, des de fa temps, en una situació molt delicada de manca de personal per adequar ràtios pacient-infermera, el que comporta un risc per a la salut dels pacients i, també, per a les pròpies infermeres, a causa de l'estrès i pressió laboral que repercuteix en la salut mental i física.

Segons explica l'Assemblea d'Infermeres de l'Hospital de Manacor: «recentment, la gerència a través de les nostres supervisores, ens ha comunicat la intenció de l'IBsalut de posar-nos un reforç de personal infermer en torns de 7 hores i malgrat la gran necessitat que en tenim, haurem de negar-nos pel fet que no es tenen en compte les característiques especials d’horaris de feina que tenim en aquest hospital, és a dir, torns de 12 hores per la major part de les infermeres i les TCAES d'aquest hospital».

També expliquen que «no volem perdre ni modificar aquest horari, que ens permet conciliar i portar una vida més digna per compensar l'esforç físic i mental que ens suposa la càrrega de treball i la pressió a què estem sotmeses dia a dia» i recorden que

fa temps que exigeixen «l'augment de cobertures de 12 hores» i aquesta «ha estat la gota que ha fet vessar el tassó».

«També volem deixar constància de que, en els darrers anys, la gerència ha ampliat serveis específics nous i sempre en format de 7 hores», expliquen i afirmen que «aquest horari no ha estat ben acceptat per les nostres perquè suposa una pressió afegida per a les infermeres i les TCAES».

Les infermeres de l'Hospital de Manacor envien un SOS a la societat i demanen que ajuda per «difondre aquest fet i, si possible, pressionar al IBsalut i la gerència de l'Hospital de Manacor perquè es prengui en consideració la nostra demanda: modificar el format del reforç que ens volen imposar».

Les infermeres diuen prou i demanen a la direcció d’infermeria de l’Hospital de Manacor, a l'IBsalut i a la Conselleria de Salut i Consum que es faci justícia i «se'ns valori i es rectifiqui a temps».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa dervers d'un any
La situación insostenible viene de lejos. Todos los gobiernos autonómicos, y digo TODOS, han dejado en el olvido al Hospital de Manacor.
El hospital de la Comarca es el gran olvidado de la sanidad pública de las Illes. No alcanzo el motivo, pero tal vez sea porque la sociedad lo acepta con resignación.
Lo primero son los pacientes. Los trabajadores sólo luchan y reclaman una mejora para garantizar los cuidados de sus pacientes. No piden trabajar menos horas, no piden mas sueldo, no piden privilegios. Sólo quieren asegurar los cuidados de un paciente las 24 horas del día. ¿Acaso los pacientes se van por la noche a casa?.

Además de someterlos a gran presión, provocan la insatisfacción por no poder llevar sus tareas como profesionales por sobrecarga de trabajo.

Si no fuera poco, se les castiga con horarios de 7 horas que hacen más difícil la conciliación familiar así como aumento de trayectos en carretera con riesgo para sus vidas.

Estos profesionales son los que nos han cuidado durante la pandemia y los que nos cuidaran cuando enfermemos.

Fue el último grupo de empleados públicos de las Illes que vieron devuelta la semana laboral de 35 horas.

¿A que se debe ese interés en penalizarlos y mantener unos cuidados de calidad inferior en nuestra comarca?

¿Que dudoso interés persiguen?
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
El més important es la cobertura suficient de les plantilles de personal, que s’ha demostrat insuficient a tots els Hospitals Públics de les Illes Balears. S’han de perseguir i prohibir les hores extres en tots els Serveis Públics. Es indecent realitzar hores extres programades i estructurades en els Serveis Públics, per ser insolidari amb la resta de la comunitat, mancada de llocs de feina suficients i dignes. La negociació dels horaris i la seva cobertura s'ha d’emmarcar en l’autonomia i capacitat organitzativa de cada centre, s’ha de garantir un descans mínim de 12 hores entre torns de feina a tot el personal, no sobrepassar mai les 40 hores setmanals de feina efectiva i un descans mínim ininterromput de 36 hores cada setmana.
Valoració:5menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Ya comienza el complot contra el futuro gobierno del PP antes de que este tome posesión. Fijáos, la situación, tan grave, es "des de fa temps", es decir, con gobierno sociata separatista de años y años. Pero ahora es el momento de calentar motores. No tienen vergüenza.
Valoració:-38menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Anims i força, estimades. Teniu dret a lluitar per tot el que trobeu just. Juntes ho aconseguireu.
Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente