cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Amics de la Casa del Poble inicia un nou procés de recuperació de l'antiga casa sindical de Palma

Aquest dimecres els Amics de la Casa del Poble es van reunir amb el secretari d’Estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez, i la directora de programes, Elena Marquínez, a la Moncloa. La trobada, que comptà també amb la presència d'altres entitats memorialistes, tenia per objectiu preservar la memòria del solar que fou de la casa sindical.

Els Amics proposen la construcció d’un equipament públic lligat als valors del moviment obrer, ja que el projecte d’obra de l’actual propietat «aprofundeix en el procés de gentrificació que està sofrint el barri». Han argumentat que la nostra societat s’ha dotat d’unes lleis que cerquen «tancar les ferides del cop d’estat del 36» però que «no s’han desplegat» oportunament.

El secretari d'Estat, davant la petició de l'entitat, ha explicat que la millor forma de protegir el solar és la inscripció al catàleg de 'Llocs de la memòria', seguint la llei 20/2022. Igualment, els ha informat que el procediment s'inicia a instància d'una entitat memorialista reconeguda, com és La Comuna. Ambdues entitats treballaran conjuntament per a aconseguir la protecció del solar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.