cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
18°

UGT: «No acceptarem que es repeteixin els atacs, ni a la llengua catalana ni als docents, d’èpoques passades»

Els resultats electorals del passat 28M indiquen clarament que es produirà un canvi de Govern a les Illes Balears. El Partit Popular, amb Marga Prohens al capdavant, serà el responsable de prendre les decisions polítiques que durant els pròxims quatre anys afectaran la vida dels ciutadans de les Balears.

Per això, la UGT Ensenyament considera que aquest canvi de Govern no hauria de suposar cap mena de modificació dels acords signats per part de la Conselleria d’Educació i tots els sindicats presents a la Mesa Sectorial d’Educació.

En una reunió mantenguda el passat 10 de març de 2023 amb Prohens ja li varen fer arribar, entre d’altres, les reivindicacions dels docents. «Entenem que s’actuarà amb responsabilitat (i memòria) i es respectaran els acords vigents», remarquen.

Cal tenir en compte que l’Acord de millores sociolaborals i educatives té previstes fins a 36 mesures que s’han de fer efectives en els quatre anys vinents. Algunes d’aquestes mesures han d’entrar en vigor a partir del setembre d’enguany (carrera professional, despenalització de les baixes inferiors a cinc dies, reducció d’hores lectives…). D’altres, s’hauran de negociar a la Mesa Sectorial d’Educació durant el curs 2023-2024 (Fons social, permisos i llicències, jornada de 35 h setmanals…).

La UGT Ensenyament ha anunciat que es mantendrà «fidel a la seva voluntat de diàleg i d’arribar a acords, però exigent i inflexible en la defensa de l’ensenyament públic, dels seus treballadors i treballadores, i en l’aplicació de les mesures de millora acordades».

Finalment, han trobat necessari ser ben clars respecte a la possibilitat que la Conselleria d’Educació quedi en mans de l’extrema dreta: «no entendríem que la gestió i la responsabilitat de dirigir la Conselleria d’Educació recaigués en aquells que s’han dedicat a calumniar, a dubtar de la professionalitat i a faltar al respecte als treballadors i treballadores de l’ensenyament públic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per dic, fa 11 mesos
Manuel cabezo:En castellà dieu que "No hay nadie más desagradecido,que un muerto de hambre harto de pan"i així ens ha anat.Si tots els que han vingut de fora els països catalans (per sort hi ha excepcions) haguessin estimat la llengua i cultura de la terra a on van venir a prosperar no ens trobariem ara així.Dir que imposem la llengua a casa nostre es tenir molta cara dura.La única llengua imposada que TOTS em de saber es el castellà.
Valoració:1menosmas
Per Espardaaaal, fa 11 mesos
O també parlen català a Castilla la Mancha, periolijto?
Valoració:1menosmas
Per I no com altres vegades., fa 11 mesos
A veure si és veritat!
Valoració:6menosmas
Per Pere Mateu, fa 11 mesos
Poques vergonyes, i sempre empreu el foraster...
Valoració:4menosmas
Per No hi ha collons, fa 11 mesos
Cabezudo, els pares ja van decidir en temps d'en Bausan. Més d'un 80% van votar a favor del catala, i un parell de vegades seguides. Voleu llibertat? Molt bé, llibertat per tothom, però. Volem tres línees d'ensenyament com al País Basc. Una 100% en català, una en català/foraster i una 100% en foraster. I tots contents.
Valoració:5menosmas
Per periolisto, fa 11 mesos
A estos les cerrarán el grifo de las subvenciones como en Castilla León. Han tenido que hacer un Erte. Justicia poetica
Valoració:-1menosmas
Per Maikel, fa 11 mesos
Això deu venir a compte del passat pacte de retrocés del pzoe, pablemos i la col.laboració sàdica de MÉS per Castella, que han maltractat nostra llengua durant 2 legislatures fins nivells d'extermini actual. ✊
Valoració:4menosmas
Per Pepe Gotera, fa 11 mesos
Cabesso, vaja Maquiavel de pamfonteta que estàs fet!.
Valoració:5menosmas
Per Manuel cabezo, fa 11 mesos
Va a ser difícil desmontar los cortijos nacionalistas que usan la lengua como imposición para medrar. Hay que desmontar los con inteligencia, hay que habilitar medios para que los padres puedan decidir, el enfrentamiento tiene que ser entre padres y sindicalistas, dejando la política fuera.
Valoració:-8menosmas
Per Callat?, fa 11 mesos
No tan sols han callat, han votat resolucions contràries a l'impuls del català a l'administració pública. Els del PP es deuen morir de riure quan veuen aquestes coses.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente