nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

A Eivissa Vila només hi podran viure 77.000 persones, la meitat que fa quaranta anys

El ple de l'Ajuntament d'Eivissa ha aprovat aquest dilluns la documentació relativa a la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana del municipi, que inclou les modificacions derivades de la Declaració Ambiental Estratègica aprovada per la Comissió Balear de Medi Ambient. El tret més destacable és la reducció del sostre de població a 77.000 persones (davant les 140.000 establertes el 1987) i la declaració de la meitat del municipi com sòl rústic.

Segons ha informat el Consistori, aquesta modificació del PGOU d'Eivissa protegeix les grans zones verdes i facilita l'accés a l'habitatge amb promocions privades, entre altres mesures. El nou text especifica que, tenint en compte que el creixement previst en el nombre d'habitatges fins al 2032 s'estableix en dues fases, la connexió efectiva dels creixements al sistema general de sanejament i depuració no es podrà realitzar fins que no entri en funcionament la nova depuradora.

El desenvolupament de la segona fase queda supeditat a una reducció del 15% de la demanda d'aigua respecte a 2019. Així, el document assenyala que és condició necessària el compliment dels objectius previstos en el document aprovat el novembre del 2021 i en el Pla de Gestió Sostenible de l'Aigua.

El nou PGOU contempla, a més, la protecció de Ses Feixes, redueix els paràmetres d'edificació de determinades unitats d'actuació i protegeix el comerç local en impedir la construcció de grans superfícies comercials. El Pla contempla que els promotors privats hagin de destinar el 30% de les noves promocions d'habitatges privats a HPO, la meitat dels quals han de ser en règim de lloguer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.