algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Demana una cervesa al Mallorca Live Festival i no l'entenen: «¿Qué idioma hablas?»

214291

El Mallorca Live Festival ha tornat ser l'escenari d'una discriminació lingüística contra els catalanoparlants. Aquest esdeveniment musical massiu, que té lloc aquest cap de setmana a Calvià, constitueix un dels majors festivals musicals a nivell de l'Estat Espanyol.

Una usuària de Twitter ha denunciat que, en dirigir-se reiteradament a uns cambrer en català per demanar-los un tassó i una cervessa, manifestaren que no l'entenien. La resposta d'un dels cambrers, davant la manca de comunicació, fou demanar-li en qui idioma xerrava, ja que ni tan sols el sabien identificar.

Aquest fenomen és ja habitual en els esdeveniments massius, que atreuen assistents d'arreu de l'Estat, a l'illa de Mallorca. El personal d'atenció en aquests espais sol venir també de fora, i no entén la llengua catalana. L'usuària crida a protegir la llengua pròpia ja que, a parer seu, «no ho farà ningú per nosaltres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per dic, fa 10 mesos
Segur que si li hagués dit:Posa´m una cervesa i te la pago el doble li posa corrents.
Valoració:3menosmas
Per Albert, fa 10 mesos
El dialogo no serveix per aquesta gentusa..."A por Ellos"sense miraments.
Valoració:8menosmas
Per antifa (el ver), fa 10 mesos
La política lingüística també l'hem de fer els ciutadans des del carrer, REBUTJANT ANAR A LOCALS ON ES MENYSTÉ LA NOSTRA LLENGUA.
Està vist que no hem d'esperar que l'administració ens ho resolgui tot. Hi ha cops que els ciutadans han de FER UNA PASSA ENDAVANT I ACTUAR EN CONSEQÜÈNCIA.
SALUT I INDEPENDÈNCIA !
Valoració:10menosmas
Per Marceli Got, fa 10 mesos
És evident que la política lingüística a les Illes Balears, per a la protecció de la llengua, ha estat nefasta i inexistent.
Més hauria d' haver empès i lluitat en aquesta àrea
Si no aconseguim fer normal, amb retolació amb català als comerços, amb un major compromís d' estil a Ib3 i altres mesures, seguirem fent anques en darrera.
Recordem als constitucionalistes que la constitució empara la protecció especial de les llengües de l' Estat , però estem en un Estat que lluita, clarament, control tot el que envolta la cultura i l' identitat dels països de parla catalana.
Valoració:18menosmas
Per Dolors franquet, fa 10 mesos
No entendre " cervesa" o cafè amb llet, es prova de ganfuleria mental i chuleria mesetaria d' ignorant colonialista. Encara que vinguin de fora nomes per un event, apendre les paraules clau de la seva professió no costa tant.
Valoració:21menosmas
Per Hem de fer qualque protesta ràpidament, fa 10 mesos
És ignorància, és ràbia i és enveja. Sentiments molt negatius versus tots noltros, que molta gentola vinguda de la península i d'Hispanoamèrica ja tenia cap als naturals dels Països Catalans, però que des- dels terribles fets del 1-10-2017 i de com se portarem les màximes autoritats, condemnant a les víctimes i felicitant als violents que exerciren la màxima violència contra una gent pacífica i que anava desarmada, tots aquests que no ens poden veure però que no se'n volen anar d'aqui, han pres com a legítim i fins i tot patriòtic que se'ns pugui humil.liat i maltractar, alhora que desfermen tots dels sentiments negatius que senten cap a noltros.
Si les autoritats no se manifesten i condemnen el pèssim comportament d'alguns, contra uns ciutadans només perque ells son a la seva terra i parlen la seva llengua, s'haurà de recórrer als organismes internacionals.
Valoració:22menosmas
Per Xx, fa 10 mesos
Els ignorants i els supremacistes l'única llei que entenen és la manca de clients i un pobre calaix. Doncs donem-los lo que volen, AJUDAM-LOS A QUE TENGUIN LA CAIXA BUIDA. ÉS FÀCIL NO ANAR-HI MÉS !!!!
Valoració:26menosmas
Per Tomeu, fa 10 mesos
Sa gent que ve de fora i s'empadrona aquí hauria d'acreditar que entén ses dues llengües oficials. Es trist que ens sentiguem extrangers a dins ca nostra.
Valoració:24menosmas
Per Itxebe, fa 10 mesos
Com es possible que no entenguin “ una cervesa!”! Ho entendria perfectament si hagués demanat “Garagardo bat, mesedez!” en basc, un idioma que entenc que no s’entén per similitud pràcticament res, Però la similitud entre el castellà i el Català és evident. Resumint, un altre exemple de catalanofòbia.
Valoració:20menosmas
Per Anselm Llull, fa 10 mesos
Cerveza/cervesa
És estupidesa cristal.litzada o dolentia cristal.litzada?
Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente