cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
24°

L’STEI reclama una solució per al professorat tècnic d’FP amb titulació superior

L’STEI, després de diferents negociacions amb la Conselleria i «sense veure gens de voluntat per arribar a una solució», va posar en mans del seu servei jurídic la situació d’un col·lectiu de professors tècnics de Formació Professional que ja no es varen poder apuntar a la darrera convocatòria d’interins, ni tampoc optar al concurs de mèrits del procés d’estabilització. De fet, estan exclosos del sistema educatiu de les Balears des del setembre de 2022.

El motiu d’aquesta negativa és perquè s’ha acabat la moratòria que la Conselleria d’Educació havia establert fa sis anys, que permetia els docents amb una titulació d’FP superior impartir els mòduls de la formació professional del cos de professorat tècnic.

«Es dona el cas que el professorat de sectors singulars d’aquelles famílies per a les quals no hi ha titulació universitària podran seguir fent feina. En canvi, les persones afectades per la decisió de la Conselleria tenen una experiència professional extensa i amb uns coneixements pràctics molt valuosos per a la tasca docent, amb dècades d’experiència i amb edats compreses entre els 50 i 60 anys. Alguns d’ells amb una edat i una situació personal amb serioses dificultats per a trobar una nova feina», ha explicat l'STEI.

El sindicat lluita per la defensa d’una «professió digna» per als docents i la decisió de la Conselleria fa que «imperin les formes del professor d’usar i tirar». Per això, rebutja la «manca de sensibilitat» dels responsables de l’Administració autonòmica.

Per a l'STEI, el desenllaç d’aquesta situació «només depèn de la voluntat» de la Conselleria d’Educació i Formació, ja que la llei permet contractar-los. «A moltes comunitats de l’Estat han pogut seguir fent feina com a interins mentre està obert el període d’integració del professorat tècnic d’FP al cos A1 de secundària, fins al 2026», remarquen. L’STEI exigeix una «solució digna» per a aquests docents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.