cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El PI promet tornar als pescadors recreatius l'ús del motor de posicionament

El candidat d’El Pi al Govern de les Illes Balears, Josep Melià, juntament amb la número dos de la candidatura, Xisca Mora, han visitat una embarcació situada Club Nàutic de s’Arenal per conèixer de primera mà el funcionament del motor de posicionament, actualment prohibit per pescar. «Farem que els 32.000 pescadors recreatius puguin tornar a utilitzar el motor de posicionament», ha declarat Melià.

El candidat ha criticat l'argumentari dels partits d'esquerra, consistent en relacionar les facilitats que suposa pescar amb el motor i l'increment de la captura. Ara bé, «ja existeix una normativa que limita a cinc quilos de pesca i una peça, per tant, s’usa un argument pervers a l’hora d’explicar aquesta prohibició», argumenten. Alternativament, ha proposat que s'incrementi el nombre d'inspectors i la duresa de les sancions en cas d'incompliment, «perquè no és just que paguin justos per pecadors», ha indicat.

Amb la utilització del motor de posicionament, que és elèctric, s’estalvia combustible i en conseqüència la contaminació marina és molt menor. Alhora, amb l’ús d’aquest aparell tampoc fa falta tirar l’àncora, i, per tant, s’elimina el risc de fer malbé les praderies de posidònia.

Amb tot, el candidat ha finalitzat la seva intervenció assenyalant que amb la utilització del motor de posicionament la pesca és més segura, àgil i lleugera. «Per a les persones grans, o les persones amb algun tipus de discapacitat és molt més senzill i segur el motor de posicionament, ja que no han de tirar l’àncora ni estar pendents del motor de combustió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pescador, fa dervers d'un any
@Josep Miquel
Fa més de 10 anys que no baix a Ciutat per res, i molt menys per badocar davant la Seu. Tampoc som pescador, ho era fa temps. I mai vaig tenir cap necessitat d'utilitzar motors de posicionament, ni tan sols sonda o gps per agafar un poc de peix. Els arguments que presenta són seus, un servidor no ha dit res del que vostè menciona. Per suposat que no serà així, però dóna la impressió que tot és resumeix en vendre motors i pescar vots.
PS. Estic d'acord amb na Guapi, sense que serveixi de precedent.
Valoració:4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
La propuesta electoral definitiva.
Alguien que tiene los huevazos de proponer algo así, tiene que ser un genio.
Tenéis mi voto desde ya.
Valoració:-1menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
Pescador, no hi ha un sol lloc amb una bona pedra per poder pescar una mica que es pugui quedar buit, hi ha una limitació de pes de les peces, que igual ni sap que es. Vaja doiarro diu igual es vostè un professional dels que segur que compleixen amb totes les normes, cosa que fan tots veritat? just que no es així, miri davant La Seu de Palma i veurà que no ho es i a la vista de tots, i tenen la barra de culpar als recreatius que, com a molt poden sortir un dia per setmana i tres en un mes, no recorda que els recreatius no tenim la benzina subvencionada. Vostè es veu que no s'ha enterat que la gran majoria de recreatius tenen barques petites i que amb la que cau no es poden permetre sortir a pescar a llocs bons, bastant defora de la badia de Palma i amb sort tornen amb peix just per fer un fumet i poca cosa mes i havent gastats tres xifres i no just amb un 1 davant just per poder tornar a tenir benzina. I curiosament oblida que també ha dit que mes inspecció i mes sancions als vertader depredadors, que son poquíssims, però que fan molt de mal i que, a mes, venen el peix a restaurants, entrant per la porta de darrera. La immensa majoria de recreatius, la primera lliçó que varen aprendre es precisament a aturar quant ja has cobert lo que marca la normativa.
Valoració:1menosmas
Per Pescador, fa dervers d'un any
Parlant d'arguments perversos, a la profunditat que el motor de posicionament s'utilitza i és útil, ni hi ha posidonia ni es tira el ferreto en general. Com a molt tires una boia petita i si surts del lloc, tornes a la boia, que sol suposar un minut de motor. Per tant, el gasto de benzina és mínim. A més amb el motor de posicionament pesques sempre damunt el mateix lloc fins que l'esquilmes, fins i tot els ous i els alevins que es queden desprotegits. Crec que els polítics haurien d'aprendre a fer encara menys, tots hi sortiríem guanyant.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente