algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

El Govern inicia els tràmits per a declarar les zones tensionades de les Balears

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit aquest dijous a la constitució de la Comissió d’Impuls i Coordinació de les Polítiques d’Habitatge a les Illes Balears, un òrgan l’aprovació del qual es va acordar el passat 2 de maig al Consell de Govern i que s’ha constituït amb l’objectiu de coordinar l’acció dels diferents centres directius amb incidència en les polítiques d’habitatge a les Illes Balears. Durant la reunió, s’ha acordat iniciar la recaptació d’informació que permetrà redactar els informes necessaris per a sol·licitar la declaració de zones tensionades del mercat immobiliari a les Balears.

La Comissió està formada per onze membres: el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir. També en són membres la directora general d’Habitatge i Arquitectura, Cristina Ballester; el director general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Miquel Àngel Coll; el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava; la directora general de Territori i Paisatge, Maria Magdalena Pons; la directora gerent de l’IBAVI, Olvido Terrassa, i el director de l’IBESTAT, Llorenç Pou.

La presidenta Francina Armengol ha destacat que amb aquesta passa les Illes Balears s’acostaran al compromís adquirit de «ser la primera Comunitat que apliqui la llei estatal d’habitatge quan s’aprovi definitivament». «Vam adquirir aquest compromís perquè som conscients que les Illes tenen un repte enorme per garantir que l’accés a l’habitatge sigui un dret de ciutadania i necessitàvem un marc estatal per seguir avançant», ha afirmat la presidenta.

Amb aquest nou òrgan, es persegueix consolidar la coordinació existent entre les diferents conselleries del Govern per a fer-la més àgil i crear una estructura que permeti dissenyar noves fórmules per a afavorir l’accés a l’habitatge, segons han explicat.

Així, arran de l’imminent aprovació definitiva de la nova llei estatal de l’habitatge, la Comissió ha acordat iniciar els tràmits per a la declaració de zona de mercat tensionat, de conformitat amb el que estipula la nova normativa, a través de l’elaboració d’un procediment preparatori dirigit a l’obtenció d’informació relacionada amb el mercat residencial de les Illes Balears.

D’aquesta manera, la Comissió començarà a treballar amb l’elaboració detallada de totes les dades del mercat de l’habitatge al nostre territori. Unes dades que han d’incloure, per una banda, els preus de lloguer i venda dels diferents tipus d’habitatges i la seva evolució en el temps, i per una altra, quin és el nivell de renda disponible de les llars residents i la seva evolució en el temps. L’objectiu és poder disposar de tota aquesta informació una vegada entri en vigor la llei estatal de l’habitatge i així haver avançat feina.

Cal recordar que per a poder declarar un mercat residencial tensionat és necessària l’elaboració d’una memòria que justifiqui, a través de dades objectives i fonamentals, l’existència d’un especial risc d’abastiment insuficient d’habitatge per a la població resident.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.