cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'IBDona ret homenatge a les dones lluitadores durant la Segona República amb un mural

L'IBDona, amb motiu de la commemoració de la Segona República, ha instal·lat un mural d'homenatge a les dones lluitadores durant la Segona República. 'Dones lluitadores', obra de l'artista Carolina Adán Caro, està dividida en dues parts: a la primera part, hi apareixen Aurora Picornell i dues de les roges del Molinar i, a l'altra part, les cinc infermeres i milicianes afusellades a Manacor.

Tal com ha explicat el Govern, el mural es posa a disposició de totes les entitats i els ajuntaments que el vulguin exposar amb motiu d'un acte concret i, d'aquesta manera, es vol que sigui «un mural d'homenatge itinerant i que sigui present arreu del territori».

L'obra, tal com han explicat, també és un homenatge «a moltes dones que es van veure abocades a una mort civil, perquè les seves parelles van ser afusellades, els llevaren els seus béns i quedaren estigmatitzades». «Amb aquestes condicions varen haver de criar i educar els seus fills i filles, són les repadrines de les generacions actuals», ha assegurat el Govern.

A l'acte, que ha tingut lloc a l'exterior de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, hi han assistit la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; la directora de l'IBDona, Maria Duran; i l'autora de l'obra, Carolina Adán Caro.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.