algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Més de 600 joves i 60 professors han participat a les Trobades Cibermentores d’IBJove

Entre les novetats d’enguany hi ha com fer front a la irrupció del xat GPT i altres intel·ligències artificials

Més de 600 joves estudiants d’Educació Secundària Obligatòria i 60 professors de 27 instituts de Mallorca i Eivissa han participat aquests dies a les quartes Trobades Cibermentores de les Illes Balears. Organitzades per IBJove, depenent de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, l’edició d’enguany s’ha distribuït durant 5 jornades formatives a la Casa Esment de Son Ferriol.

L’objectiu d’aquestes trobades és fomentar una ciutadania digital sàvia i responsable, seguir empoderant als cibermentors i cibermentores en la seva tasca de promoció d’un bon ús de les noves tecnologies, així com la prevenció i detecció del ciberbullying o altres conductes no adequades a les xarxes entre els seus companys i companyes. Durant les trobades, mitjançant dinàmiques específiques, els estudiants dels diferents centres educatius començaran a conèixer-se i ser conscients que formen part d’un gran projecte, d’una xarxa i enforteixen els lligams de grup.

Entre les novetats d’enguany hi ha com fer front a la irrupció del xat GPT i altres intel·ligències artificials.

Els tallers que s’hi han impartit es divideixen en dues vessants. Per un costat, els dedicats al coneixement de novetats en relació a les TIC: Identitat digital, intel·ligència artificial, transhumanisme i professions de futur a càrrec de la Fundació Bit; #XarxaSegura, a càrrec de IBSTEAM; i Escape Fake, a càrrec de Neurona. Per altra banda, els d’aprenentatge lúdic/reflexiu que són: Tast de jocs, a càrrec de Lila i els contes,Gestió emocional i convivència amb teatre, a càrrec de Gemarcomini, i Percussió corporal, a càrrec de Calle Manigua.

De cara al proper curs ja hi ha 3 nous instituts que treballen per implantar el programa de Cibermentors.

El programa de Cibermentors és una iniciativa de l’IBJove que, d’ençà que es va engegar fa vuit anys, ha format més de 2.700 joves en tècniques d’ús responsable i segur d’Internet. Aquests joves, a la vegada, formen als seus companys i companyes d’institut en aquesta matèria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.