algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

ARCA reclama la paralització de les obres i la restitució del molí de Ca'n Salvà

212159

L’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha denunciat davant l’Ajuntament de Santa Maria del Camí i la Direcció Insular del Patrimoni del Consell de Mallorca l’estat en què es troba el molí de Ca’n Salvà, i n’ha demanat la paralització urgent de les obres que s’hi duen a terme.

El molí es troba al carrer Mossèn Joan Vic, núm. 17, de Santa Maria, i és un dels pocs molins de treure aigua del municipi, fet que el converteix en un conjunt únic. Està format per una antiga mola de sínia, un molí d’extracció d’aigua a l’interior de l’habitatge, un safareig, una mina i diverses síquies.

ARCA ha manifestat que al molí s’estan duent a terme diverses obres que han suposat la desaparició de l’envelador del molí, fet que impossibilita la seva restauració. Des de l’associació asseguren que durant aquests darrers anys el molí ha anat perdent part de la seva estructura, «sense que els propietaris hagin complit amb el seu deure de conservació –com a element protegit– i l’Ajuntament de Santa Maria del Camí tampoc hagi fet cap actuació».

Amb les instàncies presentades, ARCA demana la paralització immediata de les obres per infringir els valors patrimonials objecte de protecció, i que es restitueixi el molí al seu estat inicial d’abans de les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El que diu un mort no importa, fa 12 mesos
ARCA és morta per a jo i per molta més gent.
Se va suïcidar el dia que se va posar a defensar el monument nazi- feixista de Sa Feixina, atribuint- li alhora dos estils. Malgrat que cap dels dos li corresponen, a aquest "trasto"
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente