muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

A una botiga de Vodafone del centre de Palma exigeixen que els parlis «en espanyol»

Dos professors de la Universitat de les Illes Balears han denunciat públicament que a una botiga de l'operadora de telefonia mòbil, Vodafone t'obliguen a parlar «en espanyol» si vols ser atès. dBalears ha pogut saber que es tracta de la botiga situada a la cantonada dels carrers Guillem Massot i 31 de Desembre de Palma.

D'una banda, la professora de la UIB, Isabel Crespí es dirigia a l'empresa Vodafone en aquests termes: «teniu treballadors al centre de Palma que ens obliguen a canviar de llengua i parlar en espanyol si volem ser atesos, ho sabeu? A la meva padrina de 84 anys i a mi ens va malmenar i discriminar una dependenta vostra. Avui he anat a posar la reclamació...»

I més tard afegia: «i maltractada de nou. Aquesta dona no només m'ha volgut obligar a canviar de llengua de mala manera, sinó que també m'ha faltat al respecte i ha estat una maleducada. Aquests són els serveis i l'atenció que oferiu? Esper que tengueu ganes de perdre clients».

D'altra banda, el també professor de la UIB, Jaume Guiscafrè demanava públicament: «¿Trobau normal que empleats vostres obliguin els clients a parlar en espanyol si volen ser atesos en una botiga de Palma? ¿No sabeu que el català és oficial a les Illes Balears? Si un empleat vostre no l'entén, que no atengui el públic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per @viva panyau, fa dervers d'un any
Però aquí és una comunitat de parla diferenciada, el català del lloc, i aquest és el propi d'aquí i, per tant, de primer ús. Així que, pobre fatxa castellufi no intentis canviar la nostra tradició, que no té:n sortiràs.
Valoració:9menosmas
Per dic, fa dervers d'un any
Viva España: A Balears també és oficial el català i no et sembla extrany que ens trobem en aquesta situació?
Valoració:10menosmas
Per Catalunya insular, fa dervers d'un any
Al "Viva Espana":
Efectivament a Espanya en espanyol i a la nació catalana en català. Cadascú la seva llengua i cultura. Fora imposicions estrangeres!
Valoració:19menosmas
Per Albert, fa dervers d'un any
A les Balears tenim dues llengües cooficials, es a dir que les dues són oficials. S'ha de poder accedir per tot amb qualsevol de les dues. Així de clar.
Valoració:15menosmas
Per Viva España, fa dervers d'un any
¿Que hi ha de estrany? ¡Es Espanya i la llengua oficial és l'espanyol!
Valoració:-25menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Todo comercio tiene el derecho de admisión.
Valoració:-29menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
La Cup Palma és la solució per al mes de maig.
Valoració:2menosmas
Per La marabunta, fa dervers d'un any
Ara el fatxum esta posant negatius a tothom que dejecta la manera de procedir d'aquests franquiciats, just pel seu odi injustificat i el seu adoctrinament en el nazi- feixisme, que els porta a defensar als estafadors i als immigrants maltractadors i racistes amb noltros.
I tot és perque necessiten ajuda psicològica i probablement psiquiàtrica urgent, aquesta pobra gent.
Valoració:21menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any
Millor per ells, si sortiren de la tenda sense comprar res. Perque a més de set uns forasters invasors i uns maleducats, a aquestes tendutxes de Vodafone , t'embauquen enroscant-te un paquet de serveis que segons ells, suposa una factura mensual d'uns setanta euros tot inclòs, però que quan el banc te carrega la factura en el teu compte, t'en adones de que resulta que el cost del servei és aproximadament el doble del que t'havien dit. i si te dones de baixa del, producte enverinat que t' han enroscat amb mentides, encara els has de pagar una penalització, per no cumplir amb el temps de permanència estipulat.
I a Vodafone ho saben, que aquesta gent comisionista està estafant a la clientela, però els és igual. Com també els deu ser igual, si maltracten als parroquians per parlar en Català.
I a sobre, a algunes d'aquestes tendes no se conformen amb estafar, prendre el pel a la gent i causar- los problemes, sinó que també els imposen parlar en Castellà, perque a més de lladres, ténen catalanofòbia i supremacisme castellà.
I el que no ho sabia, ja ho sap, perque decideixi lliurement si vol continuar amb aquesta gent, o si vol canviar a una empresa de telefonia decent.
Valoració:21menosmas
Per Elia, fa dervers d'un any
Balears està plè de colons, que es creuen que els hi hem de llepar el cul ...el que hem de fer a cada acte de descriminació com aquest és denunciar i no posar-hi els peus per res...ara que també podríem anar un darrera de l'altra a informar-nos de les tarifes, però en català! A veure qui es cansa primer...
Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente