cielo claro
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 13.55°
14°

El Consell de Mallorca envia al Parlament la proposta de la Llei Serra, que ampliarà la superfície protegida

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres la proposta de la Llei Serra per a avançar en la consecució dels objectius fixats en la declaració com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. La votació ha comptat amb el suport dels partits que governen la institució i el rebuig de l'oposició, i s'ha enviat al Parlament perquè la debati i eventual aprovi durant la següent legislatura.

La consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, ha explicat que la llei serà «l'instrument més adequat per a aconseguir aquests objectius». Alhora, la presidenta insular, Catalina Cladera, ha destacat el treball fet durant aquests dos últims anys per a «tirar endavant una llei important i necessària».

Garcías ha destacat l'esforç fet perquè sigui una normativa amb molta participació ja que tres de cada quatre propostes d'entitats i dels informes sectorials s'han incorporat al text. A més, ha explicat que s'han acceptat les propostes del Comitè d'experts del Consorci Serra de Tramuntana, les de diferents direccions generals, d'ajuntaments i d'entitats socials.

Segons ha recordat la institució insular, la norma té com a objectiu principal el reconeixement jurídic del Paisatge Cultural de la Serra de Tramuntana i augmentar la zona de protecció. Alhora, pretén implantar una normativa que asseguri l'ordenació i la gestió adequada per a la seva protecció, manteniment, millora, restauració, regeneració i dinamització econòmica sostenible.

Al mateix temps la llei millora la governança, amb una gestió més eficàcia i una major coordinació. En aquest sentit, la llei preveu la creació el Consell Social, amb funcions coordinadores entre administracions, una Comissió de Direcció Estratègica per a coordinar l'acció empresarial, i una Oficina de suport per a agilitzar els tràmits que fan els ciutadans relacionats amb les subvencions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fan el ridícul, fa 12 mesos
Ui, en dos mesos que queden d'aquí a les elecions hauran fet el que no han estat capaços de fer en vuit anys. Això de la política de cada dia és més patètic.
Valoració:-1menosmas
Per Maikel, fa 12 mesos
Doncs mirau l'aspecte de son Vida que deixen els 2 batles cracks Hila i en Noguera i llur 8 anys de polítiques valentes.
40 llamps, tot plegat és 100% patètic!
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente