Aquest passat divendres i dissabte han tengut lloc, a la sala d'actes de l’Arxiu del Regne, unes jornades de reflexió i debat, organitzades per l'Obra Cultural Balear, titulades 'Quin país tenim, Quin país volem' que han estat el marc per debatre sobre els canvis que ha viscut la nostra societat en les darreres dècades i les repercussions que han tengut en la llengua catalana i la cultura pròpia de les Illes Balears.
Les ponències
Creixement demogràfic i sostenibilitat social i cultural. Pere Perelló, articulista i investigador d’història local de Sa Pobla, i Joan Pau Jordà, Dr. en Demografia i professor d’IES.
Economia i canvis socials i culturals. Jordi Mora, president de PIMEM, i Margalida Ramis, articulista i militant ecologista.
Educació i canvis socials. Lluís Ballester, professor de la UIB, i Nanda Ramon, professora d’IES.
L’estat de la cultura avui. Balanç i reptes de futur. Pere Estelrich, mestre i periodista; Cati Moyà, periodista cultural; Josep M. Nadal Suau, escriptor i professor; Francesc Riera, excap del Servei de Cultura del Consell de Mallorca, i Guillem Tomàs Bosch, vocal de Cultura i Publicacions de la demarcació de Mallorca del COAIB.
Balanç de 40 anys de polítiques lingüístiques: les fites i les mancances. Antoni Llabrés, professor de Dret i vocal de la junta directiva de l’OCB; Maria A. Font, activista per la llengua; Bernat Joan i Marí, sociolingüista; Francesc Riera, llicenciat en Història, i Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.
Conferència final. Els reptes i les necessitats de la nostra llengua avui. Nicolau Dols, president de la Secció Filològica de l’IEC.