cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd demana a Pedro Sánchez que «posi ordre a AENA» i que abandoni el projecte

La plataforma SBPV ha exigit aquest dimecres que el govern espanyol posi fre al projecte de parc fotovoltaic de Son Bonet. Per això, ha interpel·lat directament el president del govern, Pedro Sánchez, perquè «posi ordre a AENA».

Durant les darreres setmanes, representants de l'entitat s'han reunit amb diferents responsables polítics. Aquest divendres ho han amb la Consellera de Presidència, Mercedes Garrido, del Govern de la CAIB, trobada que ha servit per conèixer de primera mà l'estat de la qüestió després dels darrers informes d'AENA enviats a la Comissió Balear de Medi Ambient.

Segons ha manifestat la plataforma, els darrers informes requerits Aena per part de la Comissió Balear de Medi Ambient, en la qual li reclamaven les pertinent alternatives al projecte, mostren la «clara intenció i prepotència d'Aena». Denuncien que l'organisme públic no no presenta «cap alternativa seriosa», i torna a justificar el projecte a Son Bonet.

SBPV agraeix la complicitat de les institucions balears, de qui manifesta haver rebut un ampli suport, però lamenta la debilitat davant el govern espanyol, les decisions del qual «s’imposen a la voluntat o a les necessitats de la població de les Illes». Respecte això, la plataforma adverteix que Aena amenaça amb litigar contra el govern autonòmic per haver deixat caducar el tràmit per poder-se connectar a la xarxa.

Per tot això, l'entitat reclama a Pedro Sánchez que posi remei al «desgavell de funcionament privatiu d’una empresa pública com AENA». Exigeix que faci prevaldre «la reclamació majoritària de les Illes» i aturi el projecte de Megaparc Fotovoltaic de Son Bonet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa dervers d'un any
AENa te lloc de sobres a Son Sant Joan per fer-hi el parc voltaic ... PEròp el vol fer a Son Bonet perque a l'espai de Son Sant Joan hi té intencions de fer-hi hotels ... Son Bonet fou expropiat (amb pistola damunt sa taula mentre ho explicaven als propietaris del terreny) per aeroport, no per fer-hi negoci una empresa semipública que es comporta com si fos totalment privada ... Les plaques que necessita Son Bonet caben sobradament dins el terreny tancat que no és d'úc públic, i les que necessita Slon Sant Joan caben de sobres a Son Sant Joan on, a més a més, hi caben les que no necessita i fa comptes fer servir com a negoci d'elèctrica (no sé les condicions d'expropiació de Son Sant Joan però me sembla que tampoc no seria lícit fer servir uns terrenys expropiats per a un negoci diferent del que motivà l'expropiació)
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente