cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

Denuncien que la Conselleria de Salut continua incomplint la llei i exclou el català de la cartelleria

La Conselleria de Salut continua incomplint l'article 15 de la Llei de Normalització Lingüística on s’estableix que «La retolació pública, es farà en llengua catalana, acompanyada si calgués de signes gràfics que en facilitin la comprensió als no-catalanoparlants». Així ho ha remarcat la Plataforma per la Llengua Illes Balears, qui recull fotografies de denúncia dels usuaris que, en acudir al centre mèdic, es troben amb la cartelleria exclusivament en castellà.

Cal recordar que, el mes de setembre de 2021, davant els reiterats incompliments de la Conselleria respecte de la legislació lingüística vigent, els partits del Pacte de Govern es varen reunir, a proposta de MÉS per Mallorca, per a tractar «les divergències entorn a la política lingüística, especialment en la sanitat». En la reunió, es va plantejar un increment de la coordinació entre la Direcció General de Política Lingüística i l'Oficina de Drets Lingüístics amb l'IB-Salut. A més, es va acordar que tots els indicadors i tota la cartelleria s'havia d'adequar al català i a la normativa d'usos de l'IB-Salut abans del primer d'octubre d'aquell 2021.

No obstant aquest acord i la Llei de Normalització Lingüística, la Conselleria de Salut no ha posat remei a aquesta situació, com continuen denunciant molts usuaris a les xarxes socials.

«El català ha de ser la llengua de l'espai públic perquè sigui imprescindible entendre-la i, per tant, amb aquesta acció, crear la necessitat d'aprendre-la als qui encara no la saben» remarca la Plataforma per la Llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa dervers d'un any
I a tota la documentació que te donen també, i no és només normalitzar per defora, també per dedins. Si no es normalitza per dins, serà tot una façana fràgil i no servirà d res. El mateix passa amb altres serveis, com l'SMAP, que depèn de l'Ajuntament: quan hi escrius (en català) te contesten en castellà, i si t'han d'enviar documentació, ho fan en castellà per defecte.
Valoració:0menosmas
Per pregunto, fa dervers d'un any
A on carai son els que quan els convè clamen a la Constitución?
Valoració:6menosmas
Per Una o dues, fa dervers d'un any
Una de dues, o Més per Mallorca ho permet o no ho volen evitar. Podeu esperar el meu vot d'asseguts.
Valoració:7menosmas
Per periolisto, fa dervers d'un any
asi lo entiende todo el mundo
Valoració:-3menosmas
Per A veure, fa dervers d'un any
Haurem d'anar a treure tots els cartells en castellà?
O ho farà la conselleria, que té l'obligació de complir la Llei?
Valoració:1menosmas
Per Qualcú, fa dervers d'un any
És un exemple de com la Salut por arrivar a ser nociva O perjudicial.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente