algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

A judici quatre neonazis per les agressions a un concert de la Diada de Mallorca 2018

Atac al Casal Popular Voltor Negre, 2014

El proper 24 d'abril tendrà lloc el judici per l'atac d'una quinzena de neonazis al concert de la Diada de Mallorca 2014 organitzat per Arran. No obstant això, només s'ha aconseguit dur davant la justícia a quatre dels responsables.

Així ho ha comunicat Alerta Solidària aquest dilluns, des d'on han remarcat que aquest atac no era el primer, ja que eren els mateixos neonazis que, vestits del Reial Mallorca, varen atacar el Casal Voltor Negre, a Palma, al 2014. L'agost del mateix 2018 ja denunciaren pintades feixistes al Casal.

Remarquen també que varen denunciar els fets a la justícia espanyola però «no hi havia interés per part del sistema judicial d'investigar el feixisme organitzat» i es va arxivar el cas.

A banda d'aquest assalt, les pintades contra el Casal han estat presents des de la seva inauguració i no han aturat mai: el 2011 els varen pintaven 'PP mayoría absoluta, viva el Rey, viva España, viva Rajoy'; el 2013, 'estáis muertos'; el 2018, 'hijos de puta, arrodillaros ante España y besad la bandera española, traidores, bastardos!'; i el 2020 hi varen pintar simbologia feixista.

L'atac del 2018

La nit del 28 de desembre del 2018, a Palma, un grup de 15 neonazis, tots coneguts per altres atacs feixistes a l'illa, va irrompre al concert que organitava Arran a Es Baluard del Príncep en el marc de la Diada de Mallorca i els 15 anys de la creació de l'Assemblea Independentista Juvenil de Palma.

Varen aparèixer a la plaça amb la intenció de boicotar l'acte, varen amenaçar els assistents i els varen agredir físicament.

Aproximadament unes vuit persones varen resultar ferides i algunes d'elles traslladades en ambulància fins a l'hospital. Finalment, gràcies a la gent que hi havia al concert varen aconseguir fer fora els atacants, davant la passivitat de la Policia Local, que va actuar massa tard.

A dia d'avui, Arran i Alerta Solidària apunten que continen «denunciant que el feixisme continua present a la ciutat de Palma i, a més, comptam amb una petita victòria ja que, gairebé cinc anys després de l'atac a l'acte d'Arran, tenim data de judici el proper mes d'abril contra els feixistes que agrediren els assistents».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.