algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

ARCA censura la demolició de Son Matet, a Cala Major

211577

Son Matet era una casa de gran presència a Cala Major, amb torre, que va ser construïda probablement els anys 20 del segle passat dins la finca del mateix nom i que dona nom al carrer on estava ubicada.

La demolició de Son Matet es va produir probablement durant l’estiu passat, tot i que ARCA remarca que «no ens n'hem assabentat fins fa unes setmanes».

ARCA, el mes de febrer de l’any 2021, cinc mesos abans de la destrucció, havia demanat la catalogació d’aquest immoble i una revisió exhaustiva del catàleg dins les al·legacions a l’aprovació inicial del nou PGOU, ja que havien detectat importants mancances.

«Cala Major és una de les barriades que més pèrdues d’edificis singulars i originals ha tingut durant els darrers anys», remarquen. ARCA ja ho havia denunciat en altres ocasions i «no s’ha posat remei».

Des d’ARCA lamenten una «gestió insatisfactòria» del nostre patrimoni dins uns plans urbanístics que «permeten un aprofitament excessiu o uns plans especials obsolets amb criteris antics que no s’han sabut aturar. Tot plegat continuen afavorint la substitució dels immobles originals i la desaparició de l’empremta de la història».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.