algo de nubes
  • Màx: 19.74°
  • Mín: 12.82°
19°

90è aniversari del Centre Forestal de les Illes Balears

El Servei de gestió forestal i protecció del sòl de la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha organitzat, juntament amb l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) i Xarxa Forestal, una desena d’activitats en motiu de la Setmana forestal mundial i que enguany se centren en la commemoració dels 90 anys del Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR).

Les activitats, que giren al voltant de la celebració del Dia forestal mundial, començaran divendres, 17 de març, amb una conferència del Cap de l'Àrea del Grup d'Actuació Forestal (GRAF) del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, Marc Castellnou, sobre grans incendis forestals i adaptació al canvi climàtic. La conferència es farà a l’escola d’Hoteleria, a Palma, a les 18 h, i també es podrà seguir per streaming. Per assistir-hi de forma presencial, cal inscriure’s a: https://forms.gle/Wpkgt3FB2UaNTsuL8.

A Menorca, arrel de la conferència de Castellnou, es farà una taula rodona posterior amb diverses veus expertes per parlar de la gestió forestal activa a l’illa.

El diumenge 19 es farà una jornada de portes obertes al CEFOR, a Menut de 10 h a 13 h, per conèixer les instal·lacions i es podrà veure la feina que es desenvolupa al viver. La inscripció es pot realitzar a través d'aquest enllaç: https://tn.caib.es/portesobertesmenut

Per al Dia forestal mundial, 21 de març, es presentarà la digitalització de l’arxiu històric i forestal a més de realitzar una conferència sobre el viver a càrrec del biòleg i director del CEFOR Carles Cardona i l’enginyer de forests Francisco Grimalt.

Dijous 23 de març es votaran els guanyadors i guanyadores del concurs de la campanya de prevenció d’incendis forestals 'Ni 1 foc al bosc!'. A més, el cap del Servei de sanitat forestal, Luis Núñez, impartirà una xerrada sobre la situació actual de l’alzinar balear al cicle de conferències 'Els dijous del GOB'.

La segona edició dels 'Diumenges al CEFOR' tendrà lloc el pròxim 26 de març a partir de les 10 h a la finca pública de Menut i estarà dedicada al tast sonor de Menut, una activitat a càrrec de Jaume Reus. Cal inscripció prèvia a https://tn.caib.es/tastsonor.

El cicle d’activitats es tancarà amb una jornada forestal el dijous 30 a la finca pública de s’Arangí, amb la participació de tècnics forestals del Govern i alumnes del Grau Mitjà de Guia del Medi Natural i de Temps Lliure de l'IES Pasqual Calbó de Maó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.