cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
19°

El 92% dels nostres lectors consideren que una reforma de l'Estatut hauria de reconèixer el dret d'autodeterminació

Clara i contundent majoria. El 92% dels nostres lectors consideren que una possible reforma de l'Estatut d'Autonomia «hauria de reconèixer el dret d'autodeterminació, blindar la protecció del català i incloure el concert econòmic». Per contra, només el 8% considera que «hauria de fer algunes actualitzacions institucionals, però no incorporar més competències».

Aquesta quarta enquesta centrada en els 40 anys de l'Estatut d'Autonomia ha estat un èxit de participació. Els nostres lectors no han dubtat a l'hora de valorar una possible adaptació de marc normatiu a la realitat de les Balears del segle XXI.

Ara que hi ha una majoria parlamentària a favor de reformar l'Estatut, sembla evident la necessitat de plantejar alguns canvis significatius. En aquest sentit, alguns partits, com ara MÉS per Mallorca, ja han deixat clar que l'actual Estatut «ens ha quedat petit».

Aquests canvis, com es desprèn de les respostes dels nostres lectors, podrien passar per reconèixer el dret d'autodeterminació, blindar la protecció de català i incloure el concert econòmic.

Ara bé, els sectors més conservadors es mostren en contra d'aquestes reformes i semblen més partidaris de fer algunes actualitzacions institucionals, però no incorporar més competències.

Sigui com vulgui, la reforma de l'Estatut és un tema candent que ben segur marcarà l'esdevenir de les pròximes legislatures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí, fa dervers d'un any
Una muestra más de lo alejada que está la sociedad balear de los planteamientos ultras de los lectores de este tbo...
Valoració:0menosmas
Per És igual, fa dervers d'un any
No té cap importància aquest resultat. El PP i el PSOE ho impediran. I després, Podemos i Mes diran que han de pactar amb el PSOE i que com que tot pacte comporta haver de fer concessions, deixaran de banda la reivindicació. El PSOE comanda i la resta no són més que la comparsa.
Valoració:2menosmas
Per Miquel, fa dervers d'un any
És clar el que pensen, més o manco, els lectors del dBalears. Si només votassin ells a unes eleccions quasi segur les Illes ja haurien assolit la independència. Malauradament no pareix ser una opinió majoritaria a la resta d'electors. Fa temps que les Illes son un territori inexistent.
Valoració:1menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Autodeterminación respecto de Cataluña, supongo.
Valoració:2menosmas
Per periolisto, fa dervers d'un any
els resultats d'aquesta enqüèsta a l'Ultima Hora serien molt diferents
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente