nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Allau de mostres de condol per la mort d'Antoni Serra

Aquest dissabte morí Antoni Serra, escriptor i activista pels drets polítics i culturals que dedicà gran part de la seva vida a la lluita social. Durant el cap de setmana, diverses personalitats i entitats del món de la literatura i de la política li han dedicat el seu condol. A més, el dBalears ha publicat una entrevista que concedí fa quatre anys a Tomeu Martí per la cadena de ràdio Ona Mediterrània.

Dins el sector cultural, l'Obra Cultural Balear l'ha definit com «un llegat literari important i un testimoniatge imprescindible» del tardofranquisme. L'Editorial Moll i Òmnium Cultural han volgut destacar el seu vessant literari, tot referint a la seva obra i al seu activisme pels drets lingüístics. Entre personalitats dins el món de la literatura que també li han dedicat unes paraules s'hi troben Gabriel Bibiloni o Sebastià Portell, que volgut destacar el seu rol en la fundació de l'Associació d'Escriptors el Llengua Catalana.

En el món de la política, MÉS per Mallorca i l'Esquerra Independentista de Mallorca han volgut també dedicar el seu humil homenatge a un «ferm defensor de la cultua dels Països Catalans» i impulsor del PSAN a Mallorca. Personalitats rellevant com Carles Puigdemont, Eulàlia Reguart, Josep Melià o Joan Collet, amb considerable transcendència dins la política dels Països Catalans, han volgut també destacar el seu rol durant la transició en defensa dels drets nacionals i socials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume Corbera, fa dervers d'un any
Ha estat un exemple de tenacitat en la lluita pel dret de la nació catalana, un bon escriptor i un bon amic. La pena és que tot el seu esforç pel país (encara) no ha donat el resultat que es mereix. I va ser també un bom amic de la llibreria Quart Creixent, la qual el recorda amb molt d'afecte i admiració. Gràcies, Antoni, per tanta de feina!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente