nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Cerquen famílies per a acollir nins sahrauís a les Balears durant els mesos d'estiu

211075

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, un any més, reprèn el programa d’estiu Vacances en Pau per a totes les persones que estiguin interessades en l’acolliment d'infants dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf, Algèria, durant els mesos de juliol i agost d'enguany.

Els objectius generals del projecte són:

  • Conscienciar i sensibilitzar la ciutadania balear sobre el conflicte sahrauí, que persisteix i s’agreuja cada dia.
  • Diagnosticar i tractar els infants sahrauís de manera que s’eviti el desenvolupament de malalties greus.
  • Oferir i donar als infants una estada agradable lluny de la duresa de l'estiu del desert, on les temperatures assoleixen el 55 graus i es fan molt paleses les mancances de viure en un exili permanent.
  • Conèixer una cultura diferent, la qual cosa enriqueix a les famílies acollidores i als nins i nines sahrauís.
  • Crear un vincle indestructible entre les famílies acollidores i les dels infants sahrauís que participen en el programa.

Als Campaments de Refugiats pateixen moltes necessitats i l'ajuda internacional s'ha vist reduïda des de la pandèmia i una guerra obligada pel Marroc i silenciada pels mitjans. «Els infants són els més vulnerables i és molt important que durant dos mesos puguin gaudir també de unes vacances en pau», han remarcat.

Els infants sahrauís són ambaixadors de pau del seu poble, el sahrauí, exiliat, refugiat i a l'espera que es posi en marxa la legalitat internacional i les Nacions Unides exigeixi al Marroc que la compleixi i deixi de bloquejar-la. «Així es podrà celebrar l’esperat referèndum d'autodeterminació que permeti al poble sahrauí decidir sobre el seu futur amb llibertat», apunten.

La primera reunió informativa per a les persones interessades serà dilluns, 13 de març, a les 18.00 hores al Centre Flassaders (Carrer Ferreria, 10, Palma).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.