nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

El Govern promou una Oficina d'Atenció Directa per a les víctimes del franquisme

El Govern balear ha posat en marxa una Oficina d'Atenció Directa per a les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme. L'objectiu d'aquest nou organisme és oferir-los «el mateix servei que rep una víctima de la violència masclista o del terrorisme», en paraules del secretari autonòmic de Memòria Democràtica, Jesús Jurado.

Segons ha informat la Vicepresidència del Governen una nota de premsa, l'oficina oferirà als familiars de les víctimes la possibilitat d'intercanviar informació amb la Direcció General de Memòria Democràtica de manera individualitzada i rebre assessorament jurídic, així com atenció psicològica, si així ho desitgen. La Direcció General de Memòria Democràtica rebrà periòdicament els familiars de les víctimes directes i els informarà de primera mà sobre els projectes en curs, «posant l'accent en la informació sobre la cerca de la víctima i la realització de proves d'ADN per a futures identificacions».

També documentarà audiovisualment els testimoniatges dels familiars, que passaran a formar part de l'un Fons Documental de la Memòria. Aquest material es podrà traslladar a la Fiscalia de la Sala de Drets Humans i Memòria Democràtica contemplada en la nova Llei estatal de Memòria. Així mateix, quan constin causes judicials franquistes obertes contra les víctimes o els seus familiars, es proporcionaran còpies íntegres dels documents de l'arxiu digital cedit al Govern per l'associació Memòria de Mallorca.

Segons el conseller impulsor de l'oficina, «arribam 45 anys tard, però les famílies mereixen que el seu Govern els faci costat». Ha insistit que es tracta d'una proposta «pionera a nivell estatal» emmarcada en «les reclamacions de Nacions Unides i del moviment memorialista», format per les més de 500 famílies víctimes directes del cop d'estat de 1936, la Guerra Civil i la repressió franquista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El Canonge de la Seu, fa dervers d'un any
Mentre no recuperin el catàleg que va fer la consellera Tur i que, amb el canvi de legislatura, varen escapçar, l reparació no serà completa.

Personatges com Bru Morey continuen sent fills il·lustres perquè tothom s’hi ha posat de perfil.

I ja no parlem de la feixina i de tots els cors de jesús dels pobles.
Valoració:2menosmas
Per ido no, fa dervers d'un any
Un altre xiringuito
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente