cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Malgrat l'acord entre partits del setembre de 2021, la Conselleria de Salut continua incomplint la llei: la cartelleria és exclusivament en castellà

El mes de setembre de 2021, davant els reiterats incompliments de la Conselleria de Salut del Govern respecte de la legislació lingüística vigent, els partits del Pacte de Govern es varen reunir, a proposta de MÉS per Mallorca, per a tractar «les divergències entorn a la política lingüística, especialment en la sanitat».

En la reunió, es va plantejar un increment de la coordinació entre la Direcció General de Política Lingüística i l'Oficina de Drets Lingüístics amb l'IB-Salut.

Segons va informar la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, en declaracions als mitjans, després de la reunió, «el que s'ha plantejat és augmentar la coordinació entre la Direcció General de Política Lingüística i l'Oficina de Drets Lingüístics amb el IB-Salut per a poder oferir una resposta ràpida i adequada quan es plantegin qüestions a nivell lingüístic bé sigui per la cartelleria o per reclamacions relatives a l'ús de la llengua».

Així mateix, a la reunió es va acordar que tots els indicadors i tota la cartelleria s'havia d'adequar al català i a la normativa d'usos de l'IB-Salut abans del primer d'octubre d'aquell 2021.

Basta una visita a les oficines de la pròpia Conselleria per observar que no es compleix ni la Llei ni els acords entre els partits que donen suport al Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa 7 mesos
Si ahora las cosas están mal, imaginaros con el próximo gobierno de PP y VOX…

😁
Valoració:-1menosmas
Per Escàndol, fa 7 mesos
El que han fet aquestes dues darreres legislatures el PSOE, Més i Podemos amb el tema de la llengua catalana és un escàndol i la trencadissa va molt més enllà de la conselleria de cultura. Fa pocs dies el conseller March manifestava que està molt satisfet de la feina feta a la seva conselleria durant aquestes dues darreres legislatures. Idò aquestes manifestacions proven que per a ells, els integrants del pacte, el retrocés del català els preocupa poc.
Valoració:8menosmas
Per Jordi Gorrió, fa 7 mesos
No tenen paraula. De deu politicastres de partit nou, se passen els principis per allà on no dic i se limiten a fer el cantet segons les enquestes, modes, tendències i intencions de vot.
Valoració:8menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 7 mesos
Se pongan como se pongan nuestros talibanes autóctonos, la vida de abre paso y se impone: el catalán, por la evolución de las cosas, va camino de convertirse en una planta exótica, como el latín, el arameo y otras lenguas muertas. En fin: hablando (en español) se entiende (toda) la gente.
Valoració:-5menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa 7 mesos
@capullos: Si noi si,hi ha molts gamarussos que veuen cosa estranya i els fa orticària escoltar i llegir en català a...Balears i a la resta de Països Catalans
Valoració:-1menosmas
Per Aquí, en català!, fa 7 mesos
Els administrats tenim el dret d'esser atesos en la llengua pròpia del país -en el nostre cas, el català.
Valoració:6menosmas
Per capullos, fa 7 mesos
Me había quedado en el tintero. Esos del Baleares, en lugar de meterse con la Conselleria, que empiecen por el principio. O sea por ULTIMA HORA. Naturalmente, no lo harán. Nadie escupe sobre el plato que le da de comer.
Valoració:-1menosmas
Per capullos, fa 7 mesos
Como si el español fuese un idioma tibetano; los hay, tan capullos, que ven como cosa rara que se escriba en español en... España.
Podéis dar todos los saltitos que queráis, pero las cosas son como son y como os gustarían. De ninguna manera se pueden poner puertas al campo. Y los hay, que todavía no se han enterado
Valoració:-7menosmas
Per Toni Ametler, fa 7 mesos
Ben d'acord amb la notícia. Tanmateix, us limitau a tractar el problema des de la superfície. Gratau un poquet més i observareu que les conselleries de Més per Mallorca tampoc no compleixen amb la part que els correspon. Pegau un bot, per exemple, a les oficines de la Conselleria d'Afers Socials de na Fina Santiago, o a qualsevol dels organismes que en depenen, i romandreu amb els cabells drets quan comprovareu que en realitat són ben lluny de respectar mínimament la Llei de normalització lingüística i garantir, en conseqüència, els drets lingüístics dels catalanoparlants.
Valoració:13menosmas
Per Ja està bé, fa 7 mesos
Aquest govern ha fet molt mal a la nostra llengua. Ho ha de saber a les eleccions.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente