algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Professionals de salut mental es formen en investigació qualitativa per tal de millorar la intervenció terapèutica

Un total de 15 professionals de salut mental entre psiquiatres, infermeres de salut mental, terapeutes ocupacionals i psicòlegs fan un curs que els formarà per poder transmetre els resultats de la investigació qualitativa, comprendre les tècniques d'abordatge antropològic i organitzar el procés d'anàlisi. El curs s'imparteix a les aules de formació de l'Hospital Universitari Son Espases els dies 10 i 13 de febrer.

La doctora Inmaculada Zango Martín, reconeguda autora de llibres de teràpia ocupacional, planteja la formació amb una metodologia teòrica i pràctica per tal de promoure una anàlisi reflexiva i de discussió.

Segons ha explicat Ana Castaño, tècnica de formació de l'Oficina de Salut Mental, aquest curs té per objecte aprofundir en les tècniques de recollida i anàlisi de la investigació qualitativa en l'àmbit de la salut. «Donar resposta als problemes de salut implica que els professionals incorporin altres perspectives que permetin comprendre el procés de salut-malaltia, així com altres maneres d'investigar aquests processos», ha assenyalat.

Segons han explicat des del Govern, la investigació qualitativa, escassament utilitzada dins l'àmbit de la salut, «pot ajudar a comprendre els fenòmens des d'una perspectiva holística que millori la intervenció terapèutica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Escach, fa dervers d'un any
Avaluar resultat de les intervencions a 6 mesos i 1 any, per ex. Avaluar l' abandonament del tractament. Avaluar qualitat de vida del pacient. Avaluar efectes secundaris de la medicació, etc, etc. Es quedarà en un curset sense impacte en la xarxa assistencial. Ho he vist un caramull de vegades.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente