algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
24°

El Consell detecta 237 allotjaments turístics il·legals a Mallorca en un any

En el primer any de gestió del servei d’ordenació turística per part del Consell de Mallorca, la institució insular ha executat 2.389 inspeccions a establiments de tota l’illa, de les quals 1.764 han estat a allotjaments turístics, 338 a intermediaris turístics i 253 a restauració i establiments d’entreteniment, entre d’altres.

Durant aquests controls s’han iniciat 587 actes d’infracció. Pel que fa a la distribució per municipis, la majoria d’actes s’han interposat en aquelles localitats més turístiques de Mallorca, com són Palma (252), Calvià (66), Llucmajor (50), Alcúdia (25), Capdepera (23), Santanyí (20), Santa Margalida (16), Andratx (14), Manacor (12), Pollença (11) o Sóller (11).

Durant aquest primer any de gestió del Consell, els inspectors han obert un total de 476 actes d’infracció a allotjaments turístics. D’aquestes, 237 són a allotjaments turístics il·legals. Les altres actes han estat interposades, en la majoria, a causa de la sobrecomercialització de les places turístiques pertinents. Pel que fa a la resta d’actes d’infracció, han estat a restauració i establiments d’entreteniment (76) i a intermediaris turístics (18).

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat que «el nostre objectiu és continuar treballant amb contundència contra l’activitat il·legal als allotjaments turístics i en la lluita contra el turisme d’excessos. Aquest 2023 incrementam el nombre d’inspectors i també d’instructors, amb la finalitat d’intensificar els esforços per posar fi a aquesta xacra».

Cal recordar que la ciutadania pot informar el Consell si té coneixement d’alguna oferta turística il·legal que es dugui a terme a Mallorca. Per aquest motiu, s’ha habilitat l’adreça electrònica inspeccioturisme@conselldemallorca.net.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.