algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

L'OCB no interposarà contenciós contra el procés d’estabilització a la Sanitat però insisteix que cal modificar la llei perquè no passi res semblant

209821

Una vegada donades a conèixer per part del Govern les dades definitives, finalment seran 11 categories de personal sanitari, i no les 15 que en un primer moment s’havia avançat sobre un total de 49, a les quals s’aplicarà l’exempció de català en les convocatòries d’estabilització d’interins del Servei de Salut. Es tracta de 248 places, sobre un total de 2.283, és a dir, un 10,8% de les places oferides de personal sanitari, i un 6% sobre el total de les 4.115 convocades en conjunt per l’IB-Salut.

L’Obra Cultural Balear (OCB) demanava una rectificació del Govern perquè tornàs enrere en l’exempció «indiscriminada i genèrica» que es preveia aplicar a la totalitat de places del personal sanitari i la restringís als casos estrictament necessaris, en què una mancança de professionals capacitats lingüísticament pogués posar en perill la prestació assistencial. Aquesta rectificació significa que s’ha aconseguit que el Govern recapaciti i que, estimant els recursos de reposició de l’OCB i de l’STEI, s’acceptin les seves pretensions en un 90%. Si els termes de la rectificació de les convocatòries es produeixen en els termes comunicats per part del Govern, l’OCB ha anunciat que desistirà de la interposició del recurs contenciós administratiu i de la sol·licitud de paralització cautelar del procés que havia anunciat.

L’OCB ha valorat positivament aquests canvis, però insisteix en la necessitat d’una modificació legislativa perquè en el futur no es reprodueixi una situació semblant: «cal modificar la regulació de l’exempció a la Llei 4/2016 per a restringir-la a situacions excepcionals d’estricta necessitat i, en tot cas, caracteritzar-la com a una exempció únicament temporal, en cap cas vitalícia, com fins ara». L’OCB lamenta «haver hagut d’arribar fins aquí» i confia que la resolució d’aquest incident «suposi un punt d’inflexió en la situació del català a la sanitat pública».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Els “Xiscos”, fa dervers d'un any
Jo et diré que han fet els “xiscos”. Vendre desuadores i fer fotos a cartellets. Feina, poca. I ara van allissonant. Patètics. Tothom sap qui ha fet la feina i qui és sensat i responsable.
Valoració:-3menosmas
Per No hi ha incompatibilitat, fa dervers d'un any
No hi ha incompatibilitat entre l'OCB, STEI i la Plataforma per la Llengua. Es pot esser soci de totes tres entitats; tothom qui lluita per la llengua és necessari.
Valoració:5menosmas
Per vàrem badar, fa dervers d'un any
Molt poca gent en parla; però crec que vàrem badar, gairebé tots, quan es preparava i es va aprovar la llei que permet les exempcions. No vàrem fer la pressió adequada que, òbviament, no hauria d'haver estat com la que s'ha fet fins ara, corrents i a mitges, o sigui, malament; ja que encara n'hi haurà, d'exempcions.
Valoració:5menosmas
Per Enveja, fa dervers d'un any
Una vegada feta tota la feina, els de Plataforma no poden dissimular la seva enveja. Patètics.
Valoració:1menosmas
Per Ai, Xisco, fa dervers d'un any
OCB i Stei han aconseguit que el 90% de les places tenguin requisit de català. S'ha passat de CAP a 2.035.
Què has fet tu, Xisco?
Valoració:6menosmas
Per Xesc, fa dervers d'un any
@ OCB i STEI

Quantes de persones i durant quant de temps hauran de renunciar a llur dret d'esser ateses en català?

Aquest desastre és una injustícia per a tots els catalanoparlants i és totalment fals això que diu el Govern que «la sanitat pública de les Illes avança en la normalització del català i garanteix així la qualitat del servei i els drets dels usuaris a ser atesos en la seva llengua».

Almanco, si el Govern vol rescabalar una mica -només una mica i molt petita- la injustícia que durant decennis s'anirà perpetrant (la plaça és vitalícia), ja pot anar pensant a establir un sistema d'intèrprets a fi que quan hi haurà un metge incompetent en la llengua del pacient, aquest pugui exercir el seu dret de parlar en català encara que aquell no l'entengui o no el vulgui entendre -que això darrer també passa. Bé que corren a cercar intèrprets quan hi ha usuaris de la sanitat que s'expressen millor en llengües estrangeres.
Valoració:3menosmas
Per Vagos, fa dervers d'un any
Ara surten, es vagos de Plataforma?
Quan ja està tota sa feina feta?

Valoració:4menosmas
Per Enhorabona, fa dervers d'un any
Enhorabona, Plataforma per la Llengua. Fora por!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente