algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Condemnen tres joves que varen estafar 350.000€ a Amazon des de Mallorca

Els tres joves que varen estafar 350.000 euros a Amazon des de Mallorca a través de falses devolucions de productes han acceptat aquest dimarts una condemna d'un any de presó i multa de 1.080 euros després d'assolir un acord amb la Fiscalia i restituir a la multinacional la quantitat defraudada.

Els tres joves, dos germans i un amic seu, estaven citats per a una vista a l'Audiència Provincial de les Balears. Abans d'arribar a judici ja havien reconegut els fets i es varen mostrar disposats a tornar els doblers a la plataforma de vendes en línia.

Per part seva, Amazon es va retirar del procediment una vegada que va cobrar la indemnització reclamada. Els acusats varen pagar part dels 350.000 euros amb quantitats en bitcoins embargades en el procediment, que el Jutjat va convertir a euros abans de la caiguda de la criptomoneda.

Els fets varen tenir lloc entre el 2017 i el juliol del 2019. Els tres joves han reconegut que varen maquinar un mètode per a beneficiar-se dels productes d'Amazon aprofitant-se de la seva política de devolució immediata.

Així, oferien els productes en plataformes de compravenda a un preu per sota de l'habitual, i quan algú pagava per ell, ells el compraven a Amazon indicant a l'enviament la direcció del comprador, de vegades reenviant-lo mitjançant una altra empresa.

Tot seguit els acusats obrien una reclamació a la multinacional indicant que el producte havia arribat en males condicions, o que no el volien, sol·licitant la devolució.

Quan Amazon generava l'etiqueta d'enviament, els joves acudien a una oficina de Correus amb el codi i lliuraven una caixa sense el producte, buida o amb un altre objecte a l'interior per a simular el pes del producte.

La Policia va intervenir milers d'euros en bitcoins distribuïts en nombroses carteres virtuals i cases de canvi, a més d'altres monedes virtuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Brand, fa dervers d'un any
cal fer-los un homenatge!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente