nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.8°

Creus que cal una major implicació de les institucions en l'àmbit de la Salut Mental?

La Salut Mental s'ha posat al centre del debat d'actualitat. Després de la pandèmia de la Covid-19, hi ha hagut una nova epidèmia, més silenciosa, que afecta indiscriminadament tots els extractes socials: determinades malalties com l'ansietat i la depressió han crescut exponencialment, sobretot entre els joves.

Els problemes en Salut Mental representen un greu problema de salut pública que afecta les persones i tot el seu entorn. Conviure amb una malaltia mental no és fàcil i, tot i que ha deixat de ser tabú, encara perviuen determinats estigmes que no ajuden a visibilitzar els greus problemes que impliquen.

A les Balears, la plataforma 3 Salut Mental, que agrupa les entitats Gira-Sol, Es Garrover i Estel de Llevant, fa anys que treballen amb persones amb problemes de Salut Mental i les seves famílies, ajudant els usuaris a integrar-se a una societat que a voltes els ha girat l'esquena. En aquest sentit, també desenvolupen el projecte Obertament Balears enfocat a lluitar contra els estigmes.

Amb tot, les institucions també hi juguen un paper clau. Tot i els recursos que es destinen als diferents Plans en Salut Mental, el creixement de diferents patologies amenaça de fer-los insuficients. Cal una major conscienciació de les institucions i de la societat en el seu conjunt davant els reptes que suposen les malalties mentals.

Donada aquesta situació, dBalears demana als seus lectors si consideren que les institucions s'impliquen realment com toca en l'àmbit de la Salut Mental. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, els recursos són insuficients i cal una major conscienciació.

-No, els plans de Salut Mental ja són suficients i no calen més recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
Tenim realment on anar per rebre tractament per els malalts mentals? On fan un seguiment continuat als bipolars? Qui les controla la presa de la medicació quan ells NO ho poden controlar? ....
Valoració:1menosmas
Per Mercedes Socias Albaladejo, fa dervers d'un any
A Balears hi ha manca d'habitatges tutelats per a persones amb malalties mentals. Jo ho estic patint amb un familiar proper.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente