cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

PIMEM rebutja la iniciativa del Govern espanyol d'autoritzar la venda d'aliments elaborats en habitatges

209637

El Govern espanyol ha autoritzat la venda d'aliments elaborats en habitatges. Segons el text aprovat, les zones de l'immoble destinades a aquesta activitat tenen la consideració d'establiment de comerç al detall.

La resposta de PIMEM no s'ha fet esperar i ha mostrat el rebuig a la iniciativa. La patronal considera que la iniciativa generarà diversos problemes, a més d'una competència deslleial per a restaurants, forns o pastisseries. «Parlam d'una activitat que es dona però que admet que massa supòsits donen barra lliure i provoca una competència deslleial amb determinats sectors que si estan obligats a complir amb l'estricta normativa vigent, fins i tot a l'hora d'obrir un establiment. En cap concepte es poden convertir en competència dels restaurants», segons el Comitè Executiu de PIMEM.

Des de la patronal qualifiquen aquesta mesura d'«ocurrència» que ataca directament les pimes i que posa «damunt de la taula» el debat sobre la seguretat alimentària que tant s'exigeix a restauradors o forners, per citar dos exemples. D'altra banda, des de la Federació s'assegura que «no només hem de lluitar contra les grans empreses sinó que ara obrim un altre front per la part de baix; haurem de competir amb gent que sense cap mena d'exigència empresarial, sanitària o d'adequació d'espai podrà servir menjar».

Un altre problema que assenyala PIMEM està relacionat amb la fiscalitat. «S'està creant un escenari perquè circulin els doblers en B cosa que no només rebutjam sinó que combatem entre tots i aquesta ocurrència pot ser terreny abonat per a aquesta pràctica», segons el president de PIMEM, Jordi Mora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.