algo de nubes
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 11.03°
12°

Denuncia que en parlar en català a un restaurant de Palma li responen «no sabes hablar en castellano? Estamos en Espanya!»

Aquest dissabte, 28 de gener, es va produir un nou cas de discriminació lingüística que ha estat denunciat per l'usuària de Twitter Toninaina4 des del seu compte a la xarxa social.

«Ahir vàrem anar a dinar a La Tagliatella de Fan Mallorca i vàrem patir una agressió lingüística» explica. «Tot correcte fins que demanam per pagar i en Miquel li diu a s’encarregada 'm’ho pot posar per endur' referint-se a la pasta que li havia sobrat, i ella diu 'no te entiendo', en Miquel me mira amb cara sorprès i li dic 'para llevar' i contesta ‘que no sabes hablar castellano?'», afegeix.

Segons el testimoni, l'encarregada del local els va dir que «estamos en Espanya», i explica que «li contest ‘i a Mallorca’, torna a repetir ‘bueno pero estamos en Espanya’ i li torn a contestar ‘i a Mallorca’ i contesta ‘no voy a discutir’».

Segons ha pogut saber dBalears, no és el primer cas de discriminació cap als catalanoparlants que es produeix en aquest restaurant de menjar italià situada al centre comercial FAN Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per pregunto, fa dervers d'un any
@Carlos Vilalta: A tu no t´ha passat mai ja que els parles en l´idioma de l´imperio.T´ha passat mai que en algún lloc parlant castellà et demanessin que parlessis en català?
Valoració:1menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
Idò jo trob que caldria organitzar un grup gran de gent per anar el mateix dia a la mateixa hora i xerrar tot el temps en català amb tothom. Si posen problemes, se telefona a la policia local i que quedi constància per escrit de la discriminació lingüística patida. Que vegin que aquests actes antidemocràtics tenen conseqüències.
Valoració:9menosmas
Per Caterina, fa dervers d'un any
Al carles vilalta no li ha pasat nsi😂😂 perque sempre parla castellano
Valoració:5menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any
Lo del full de reclamacions és bona idea. Jo ho vaig fer en una ocasió. Els toca molt els collons, com diu mosca collonera...
Valoració:7menosmas
Per Enric, fa dervers d'un any


A mi aquesta porqueria de Tagliatella em bastà d'ençà de la primera setmana que, com que venien del Principat, tenien la carta en català. Al cap de poc la retiraren. Va ser llevar el català i deixar-hi d'anar jo. Veig que això ha anat de mal borràs!
Valoració:8menosmas
Per Maria n c, fa dervers d'un any
Es així. A nosaltres ens va bastar anar-hi un pic, tot i que no va passar del "no entiendo catalán".
Valoració:7menosmas
Per Marga, fa dervers d'un any
Gràcies per avisarme no hi anirem. Gràcies alguns que no té capacitat per aprendre ni respecte. Quin menjar pot fer? Com pot entendre el que es demana? Quin servici pot fer si té una discapacitat per aprendre? Gràcies on no ens entenen. Ni hi anam
Valoració:26menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
Una resposta que acostuma a fer un germà meu:
"Si Mallorca és Espanya es mallorquí és espanyol, perque si es mallorquí no fos espanyol, Mallorca no seria Espanya"
Valoració:28menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
La encargada lo hizo bien: "no voy a discutir". Además, como siempre, aquí solo conocemos una versión de los hecho, seguramente manipulada. A mi no me ha pasado nada así en mi vida.
Valoració:-95menosmas
Per Eeeeeggpaña, fa dervers d'un any
Idó com diuen els italians "va ffan culo".
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente