nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

L'OCB demana que la reunió del Consell Social de la Llengua sigui monogràfica sobre el català a la Sanitat i que la presideixi Armengol

L'Obra Cultural Balear (OCB) demana a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que la sessió extraordinària del Ple del Consell Social de la Llengua Catalana convocada per a dimecres vinent sigui «monogràfica» sobre el problema de les convocatòries d'estabilització d'interins del personal sanitari.

Segons l'entitat, «no té cap sentit confinar el punt referit al 'requisit de certificació de la llengua catalana en el procés d'estabilització del personal sanitari' al darrer lloc, l'onzè, d'un ordre del dia incomprensiblement i inusualment llarg».

L'OCB recorda que es tracta d'una sessió del Ple del Consell convocada amb caràcter extraordinari i amb una urgència motivada «per la crisi de la sanitat i aquest hauria de ser el tema que s'hi hauria de tractar de forma exclusiva».

L'OCB i un grup de lingüistes i professionals de reconegut prestigi, vocals tots ells del Consell, havien sol·licitat aquests darrers dies la convocatòria urgent de l'organisme per a debatre precisament aquest punt i no cap altre. L'entitat, així, proposa que la resta de punts de l'ordre del dia, «impropis d'una sessió extraordinària», siguin tractats, tan aviat com la presidenta ho consideri oportú, en la propera sessió ordinària de l'organisme.

Segons l'OCB, «hi ha punts de l'ordre del dia que han causat sorpresa, com per exemple, el referit a la presentació de la campanya 'la justícia, també en català', ja que la presentació pública d'aquesta campanya va tenir lloc el 30 de setembre de l'any 2021».

Armengol ha de presidir la reunió

Així mateix, l'OCB demana a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que, com a presidenta del Consell Social de la Llengua Catalana, «presideixi ella mateixa la sessió extraordinària de dimecres, sense delegar en cap conseller, i que, d'acord amb el que preveu l'art. 6 del Decret 64/2002, de creació d'aquest organisme, també hi assisteixi la consellera de Salut, Patricia Gómez».

«Atesa la gravetat de la situació, generada per la negativa del Govern a rectificar i adequar a la legalitat les convocatòries d'estabilització d'interins del personal sanitari amb relació a l'exigència de coneixements en llengua catalana, és imprescindible que presideixi la sessió la màxima autoritat del Govern i que hi sigui present la responsable de la sanitat pública de les Illes Balears», ha sentenciat l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Els destructors volen anular a la OCB, fa dervers d'un any
@Fàctic. La Obra Cultural Balear treballa perque la nostra llengua i tot el llegat cultural del nostre poble no de perdi, davant de totes les agressions que sofreix.
Més poder té la ultra dreta, que no en fa no una de bona i és un perill real i constant.
Valoració:2menosmas
Per factic, fa dervers d'un any
Aquests de l'OCB tenen massa poder per ser una asociació cultural
Valoració:-3menosmas
Per Pere, fa dervers d'un any
Moltes gràcies, OCB. Això és una bona demostració de la teva força.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente