cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

Temporal de fred: la intensa neu envaeix la Serra de Tramuntana i obliga a tancar alguns trams de carreteres

Continua el temporal de fred i neu. La gran acumulació de neu (la cota aquest dissabte a les Balears se situa en els 600 metres) ha obligat a tancar alguns trams de carreteres a la Serra de Tramuntana.

En un missatge publicat a Twitter, el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha informat del tancament de la carretera Dt.-10, des del quilòmetre sis fins al quilòmetre 45 (Pollença-Lluc i Caimari-Lluc) i de la Dt.-2141 (Sa Calobra), a causa de l'acumulació de neu.

Davant aquesta situació, les autoritats han sol·licitat «precaució» als conductors que circulin per les carreteres de la Serra. A més, han facilitat una sèrie de consells, com reduir la velocitat, augmentar la distància de seguretat, utilitzar marxes llargues, evitar frenar i els canvis de direcció bruscos i revisar l'estat del vehicle i portar el dipòsit ple.

Alerta vermella

Cal recordar que la Direcció General d'Emergències i Interior del Govern ha activat l'Índex de gravetat 1 (alerta taronja) del Pla Meteobal per nevades i l'Índex de Gravetat 2 (alerta vermella) per baixes temperatures a partir de cota 600 metres a la Serra de Tramuntana.

L'activació de les alertes va ser acordada aquest divendres al migdia en la reunió amb representants de tots els organismes implicats en la gestió d'aquesta mena d'emergències, així com amb els batles dels municipis de la Serra, per tal de valorar de manera conjunta l'evolució del fenomen, posar en comú els recursos humans i materials dels quals disposen i coordinar les actuacions conjuntes que es considerin necessàries.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.