nubes dispersas
  • Màx: 14.04°
  • Mín: 9.65°
14°

Crida des de les Balears per a mobilitzar-se contra la cimera Sánchez-Macron

208985

Davant la cimera francoespanyola entre Pedro Sánchez i Emmanuel Macron que se celebrarà el 19 de gener a la ciutat de Barcelona, el Grup Impulsor de la Delegació de les Illes Balears del Consell per la República Catalana ha volgut manifestar:

  • Que escollir la ciutat de Barcelona per celebrar la cimera quan la solució política del conflicte entre Catalunya i Espanya ni tan sols encara no ha estat abordada constitueix un insult al conjunt de la societat catalana. L'estratègia de mostrar qui té la paella pel mànec des del punt de vista de l'ús de la força (per molt que sigui de dubtosa legitimitat) no ajuda en res a la solució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol.
  • Que els dos estats responsables del bloqueig de l'autodeterminació de Catalunya, és a dir, de la possibilitat que els catalans decideixin democràticament el seu futur com a poble, són precisament la República francesa i el Regne d'Espanya. Només l'acceptació de la voluntat majoritària dels catalans suposarà una veritable restitució de la legitimitat política a Catalunya.
  • Que la relació bilateral francoespanyola involucra necessàriament la Unió Europea, els òrgans de govern de la qual haurien d'impedir situacions de tensió com la que genera la celebració de la cimera a Barcelona. Europa no pot posar l'arada davant els bous en el reconeixement de processos d'autodeterminació però tampoc no pot permetre que els seus estats atiïn situacions d'opressió nacional sense contrarestar-les amb mecanismes democràtics. Fer el contrari és anar en contra dels valors fundacionals de la Unió Europea.

Per aquests motius, animen tothom a acudir a la concentració del dia 19 a Barcelona que tendrà lloc a les 9 del matí, a les columnes de Puig i Cadafalch, al peu de Montjuïc, davant el MNAC. A Mallorca també hi haurà una concentració dimecres, 18 de gener, a la plaça de Cort de Palma a les 20 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per antifa, fa dervers d'un any
Els catalans volem l'autodeterminació, i si hi ha una majoria l'independència.
Sr. Sánchez, el problema català encara està per resoldre i està vigent. Què ho sàpiga si el creia resolt !
Valoració:0menosmas
Per res de res, fa dervers d'un any
Los llamamientos de la fantasmagórica República catalana, me los paso por la faja. Para ser finolis ya que el cuerpo me pedía otra cosa.
Res de res. Un prófugo que vive a cuerpo de rey con los dineritos que ingresan los socios. ¿Hay socios?. Presuntamente, si. Pagan cuotas?. Presuntamente, si.
Valoració:-1menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Jo ho veig un acte de soberbia del govern espanyolista. Ja s'ho trobaran. Segur.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente