muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

El Govern anima els nous pares i mares a transmetre les llengües familiars i assegurar el coneixement del català dels infants

208981

La Direcció General de Política Lingüística distribuirà un obsequi entre les famílies que tenguin un infant amb l’objectiu de posar en valor la diversitat lingüística i de facilitar el coneixement del català a les generacions futures. El regal és una bosseta de tela que inclou una carta adreçada als progenitors en 12 idiomes diferents, dos triangles per al cotxe i un disc de cançons de bressol en català. Aquest obsequi es distribuirà a totes les maternitats, tant públiques com privades, amb la col·laboració del Servei de Salut i dels centres sanitaris.

A l’escrit, a més de felicitar els progenitors pel naixement del nadó, se’ls encoratja a transmetre-li les llengües familiars i, si no tenen el català com a llengua inicial, assegurar-li el coneixement de la llengua pròpia de les Illes Balears per enriquir encara més la seva formació personal i el seu ventall d’oportunitats (personals, socials, laborals...). Està previst distribuir un total d’11.000 obsequis dins el 2023, d’acord amb les dades de naixements anuals registrats a les Illes Balears.

Des del Govern de les Illes Balears s’ha elaborat, al llarg dels anys, un obsequi per als nadons nascuts a l’arxipèlag amb la finalitat de fomentar i normalitzar l’ús de la llengua catalana i promocionar la diversitat lingüística en general i el valor positiu de la transmissió intergeneracional de totes les llengües.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dic, fa dervers d'un any
Carlos Vilalta: Si per tu saber idiomes i tenir cultura son tonteries,no cal que comentis res més.
Valoració:1menosmas
Per Escach, fa dervers d'un any
És a dir, segons alguns, qualsevol acció pública ja és electoralista. Idó que s' aturi tot i veureu com ens diuen que no és fa res pel bé comú.
Valoració:0menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Yo creo que los padres agradecrían mąs unosmcuantos paquetes de pañales, por ejemplo, que no estas tonterías. Bueno, es mi humilde y respetuosa opinión.
Valoració:-5menosmas
Per Bartomeu, fa dervers d'un any
Molt bona iniciativa!
Valoració:9menosmas
Per Segur?, fa dervers d'un any
El mes de maig hi ha eleccions i ha arribat l'hora de demostrar que es fan cosetes com aqursta tan guai. Segur que la bosseta es distribuirà arreu, a tothom? En tenc dubtes.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente