algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Sindicat de Periodistes reclama més llibertat d'expressió, drets laborals i transparència als mitjans

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha emès un comunicat en què enumera una llista de reivindicacions de millora per aquest 2023 entrant. Amb tot, les reclamacions s'orienten a poder oferir al públic «informació lliure i de qualitat, que fa més democràtica i pròspera una societat» per part de «professionals amb salaris i condicions de treball dignes».

En matèria dels drets laborals dels periodistes, la reclamació general és la recuperació del poder adquisitiu dels professionals del sector de la informació que, segons argumenten, no ha deixat de decréixer des de la crisi econòmica del 2008. Reclamen, conseqüentment, nous convenis col·lectius en les grans empreses privades de premsa escrita, més estabilitat pel personal d'IB3 i un major control i sanció dels «abusos contra autònoms, becaris i treballadors en pràctiques».

Quant a la llibertat d'expressió, exigeixen que acabin els vetos de certs periodistes per part de partits polítics i entitats. Fan una crida contra les quotes electorals als mitjans, que consideren «contràries a la llibertat periodística, en la qual ha de prevaler el criteri d’interès i actualitat». Reclamen també un major respecte al secret professional, que consideren en greu perill, sobretot d'ençà de l'absolució del magistrat que confiscà telèfons mòbils de periodistes fa uns anys.

Finalment, el SPIB reclama més transparència de les institucions referent a la informació que és d'interés públic. Exigeixen també que les compareixences de responsables polítics tenguin sempre un torn de preguntes pels periodistes, a fi d'evitar rodes de premsa amb continguts purament propagandístics, sobretot en vista de les properes eleccions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.