algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Els intents de suïcidi creixen preocupantment entre el jovent de Balears

El telèfon d'atenció a la conducta suïcida és el 024, operatiu tothora

Els intents de suïcidi entre adolescents i joves a les Illes Balears ha crescut un 30% aquest 2022 respecte l'any interior, i fins un 40% entre la població adulta. Així ho ha informat Oriol Lafau, coordinador autonòmic de Salut Mental, que ha considerat «brutals» les xifres i ha hi expressat severa preocupació.

Lafau ha recordat que el suïcidi segueix essent, un any més, la principal causa de defunció de persones entre 15 i 29 anys, i de les més comunes en persones de mitjana edat. Més greu encara és que s'han registrat intents de suïcidi en persones d'edat considerablement inferior a aquest llindar, quelcom gairebé sense precedents. «Mai havia vist un nin de set anys que s'intentàs suïcidar», ha afirmat.

El coordinador autonòmic ha relacionat aquest augment de temptatives de suïcidi amb la situació socioeconòmica en què ens trobam. Lafau ha afirmat que, entre molts altres factors que depenen de la casuística personal i familiar de cadascú, condicionen aquesta tendència «el malestar per les morts i la crisis econòmiques derivades de la COVID, l'alça de preus, la guerra contra Ucraïna i, fins i tot, el canvi climàtic».

Amb l'objectiu de fer front a aquesta situació a les Illes, està previst que s'inici enguany un projecte de recerca sobre el suïcidi, a mans de psicòlegs, treballadors socials i terapeutes ocupacionals a l'Hospital d'Inca i el SAMU 061. A més, l'administració autonòmica té previst ampliar la dotació pressupostària en matèria de salut mental, que l'any passat fou de 42,5 milions d'euros, en el marc del Pla Estratègic de Salut Mental de Balears 2023-2029. Això no obstant, Lafau ha conclòs que encara falta molta feina a fer-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.