El Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca, a través del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, continua per les festes de Nadal amb les activitats per fomentar l’ús del català entre els més joves. Aquestes accions es duen a terme a diversos municipis de l’illa i són organitzades i conduïdes pels dinamitzadors lingüístics del Consell. En total, el Servei de Normalització Lingüística de la institució insular disposa de tres professionals.
La vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, han visitat avui l’activitat Jocs d’aquí i del món que s’ha dut a terme a la plaça des Blanquer, a Inca. Aquesta acció és una continuació de les activitats que ja s’hi organitzaren durant l’estiu. Així, en aquest espai públic de la capital del Raiguer, els joves han participat a les corregudes de joies, curses de sacs i en una olimpíada cooperativa. També hi ha hagut temps de jugar a jocs de taula.
Les activitats més populars que s’han fet enguany són els grups de conversa, els tallers de mems, els contacontes, les retransmissions esportives, els jocs de taula i els jocs tradicionals. La programació completa de dinamització lingüística insular es pot consultar al web https://llenguamallorca.cat.
L’objectiu d’aquestes activitats és donar una imatge més atractiva del català, com a llengua que es pot fer servir també en contextos lúdics. Així com difondre valors i actituds positives i incentivar una major presència de la llengua catalana entre els infants i els adolescents.
A més, des del novembre, la Direcció Insular de Política Lingüística també té en marxa un Kahoot amb preguntes sobre Mallorca. Cada principi de mes aquest qüestionari interactiu renova les preguntes, per fomentar el coneixement sobre l’illa. Actualment hi ha dos blocs disponibles, i es poden trobar a les xarxes socials del Servei de Normalització Lingüística: Llengua Mallorca.
El servei de dinamització lingüística insular té com a objectiu promoure la consciència lingüística de la ciutadania i l’ús del català en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa. Aquest servei organitza a diversos municipis de l’illa una bateria d’activitats que afavoreixen que el català sigui llengua de cohesió social i incideixen especialment en la població infantil, jove i nouvinguda.