El director general de Memòria Democràtica del Govern, Marc Andreu Herrera, ha clausurat aquest dilluns el segon cicle de conferències 'Tardor de Memòria' que impulsa la Vicepresidència del Govern i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.
Des del passat 12 de novembre i durant tot un més, reconeguts experts en temes de memòria democràtica, professionals de l'àmbit del periodisme, l'acadèmia o la recerca, així com magistrats o documentalistes, fins a completar un total de 30 ponents, han recorregut les illes per a participar en la segona edició de 'Tardor de Memòria', un cicle de conferències que es caracteritza per la multidisciplinarietat i amb el qual el Govern pretén fer arribar la memòria democràtica a tots els racons de les illes.
«És per a nosaltres un objectiu primordial com a Govern de les Illes Balears que la memòria arribi a tots els llocs de les illes i a tots els col·lectius, i és per això que totes i cadascuna de les ponències han estat interpretades en directe en llengua de signes. Perquè la memòria ha d'arribar a tothom», ha explicat el director general.
«Aquestes ponències dels millors experts en memòria democràtica han de servir com a eina per a investigadors i investigadores de la memòria democràtica i també com a eina per a la formació del professorat dels instituts de secundària de les Illes Balears», ha afegit Herrera.
En total, entre els dos cicles, s'han documentat fins a 80 hores de conferències, totes elles gravades i disponibles en la web de Memòria Democràtica del Govern.
La darrera d'elles, celebrada aquest dilluns a la sala d'actes de la Vicepresidència del Govern i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, ha estat la de la professora de Psicologia Concepción San Martín 'No sé bien qué pasó en casa. Recuerdos y reflexiones sobre la violencia del golpe de estado de 1936 y la dictadura franquista'.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.