muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La UIB instal·la el primer aparcament solar per a patinets elèctrics al campus

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha instal·lat el primer aparcament solar per a la recàrrega de patinets elèctrics al campus universitari, amb una capacitat de vuit vehicles.

L'aparcament està situat enfront de l'edifici Guillem Cifre de Colonya i dona resposta a una necessitat detectada principalment en el col·lectiu d'estudiants, segons ha informat la UIB.

Amb l'objectiu d'afavorir «la sostenibilitat mediambiental i la mobilitat eficient», una de les estratègies que ha implementat la UIB és habilitar punts de recàrrega de vehicle elèctric, fomentant l'ús de vehicles no alliberadors de gasos.

En aquests moments, la UIB té disponibles, a més d'aquest nou aparcament, tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics que ofereixen vuit places d'aparcament (dos punts al costat de Son Lledó; dos enfront de l'edifici Guillem Cifre de Colonya i quatre enfront de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos), i preveu habilitar-ne més pròximament.

El projecte de l'aparcament per a patinets elèctrics s'afegeix a les diferents actuacions que l'equip de govern de la UIB està impulsant per a «contribuir a mitigar el canvi climàtic i transformar el campus en un espai més sostenible».

Un dels serveis que s'ha posat en marxa aquest curs 2022-23 és el de préstec de bicicletes dirigit a alumnes, professorat i personal d'administració i serveis, que permet disposar durant un semestre d'una de les 15 bicicletes urbanes disponibles. El servei té com a objectiu facilitar desplaçaments a l'interior del campus, entre edificis universitaris, i entre aquests i el respectiu domicili particular de la persona beneficiària del servei.

Les últimes dades de mobilitat de la comunitat universitària de la UIB indiquen que un gran percentatge de les persones que es desplacen al campus ho fan mitjançant transport privat amb un únic ocupant. Per aquest motiu, la UIB, l'Escola d'Hoteleria de les Balears (EHIB) i el Parc Bit promouen la iniciativa Fes e-Dit amb la intenció de fomentar l'ús del cotxe compartit i contribuir a la millora ambiental i a la reducció de gasos d'efecte d'hivernacle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa dervers d'un any

Molt bé l'oferta que fa la UIB d’aparcaments solars per a la recàrrega de patinets elèctrics, però l'emergència climàtica que vivim exigeix reduir el consum. Cal que la UIB consumeixi energia renovable i que sigui autosuficient energèticament, però el camí que porta es de continuar amb l’abús de consum i depenent del subministrament d'energia bruta , produïda per companyies sense escrúpols i amb ànim de lucre.
Valoració:2menosmas
Per A Mallorca, en català!, fa dervers d'un any
La informació de l'aparcament hauria d'estar totalment en català.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente