algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.28°
11°

La Salle: els alumnes dels altres cursos reben amb aplaudiments la professora de Llengua amenaçada

Aquest dilluns ha estat un dia intens al col·legi La Salle de Palma. Hi ha hagut alguns alumnes que han exhibit simbologia espanyola com a mostra que ningú els ha dit res mai per exhibir particularment els símbols amb els quals se senten identificats.

Però sobretot el que hi hagut aquest dilluns a La Salle ha estat una onada de solidaritat cap a la professora de Llengua que ha patit amenaces aquest cap de setmana.

Cada una de les classes que ha fet ha començat amb una ovació dels alumnes i durant tota la jornada ha rebut mostres de suport, amb abraçades i tot. Ella ha agraït el suport dels alumnes.

Comitè d’empresa: «oi nauseabund» per les amenaces

D'altra banda, el comitè d’empresa del centre de la Salle de Palma ha condemnat les amenaces que ha rebut la professora. Els representants del comitè han dit que sentien un «oi nauseabund» per les amenaces de mort de què ha estat objecte la seva companya.

En un comunicat, els representants dels treballadors han afegit que fan seu el dolor que sent la professora i han subratllat que és una professional «excepcional» que sempre ha respectat els alumnes i que els darrers devuit anys d’història de La Salle no es poden entendre sense la seva contribució.

«Ens genera un rebuig indescriptible que s’hagin difós fotografies per fer-ne un blanc mediàtic», contra el qual han disparat «els sectors més radicalitzats de la societat». També rebutgen la manipulació informativa d’alguns «mitjans agitadors» i usuaris de xarxes socials –alguns fins i tot pares del centre–, que han difós informació parcial i sense contrastar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Catalunya sencera, fa dervers d'un any
@ Mallorquín

Encara no te n'has temut que tu també hi vius, a Catalunya, a la Catalunya insular.
Valoració:5menosmas
Per dic, fa dervers d'un any
Mallorquin: Potser tens la comprensió lectora una mica rovellada.Envies a Catalunya persona que escriu desde Barcelona.ai,ai, ai, ai.
Valoració:5menosmas
Per No en hi ha cap de normal, fa dervers d'un any
Qualcú s'en recorda d'aquella diputada del Parlament Balear, que volia treure la pàtria potestat i la tutela dels seus fills, als ciutadàns que volien que s'ensenyàs el Català a les escoles?
Aquesta ara deu pensar que adoctriar als fill en l'odi i estar orgullosos de que hagin assejat imaltractat a una professora és de persones meravelloses.
Valoració:21menosmas
Per ni caso, fa dervers d'un any
Vilalta.- Es que el tal Josep Miguel, un auténtico analfabeto que por el mero hecho de haber incorporado a su currículo, totalmente pobre, 30 o 40 masters (no ve d'un) se cree que está por encima de todos.
Su lema es el insulto y el desprecio al que no piensa como él. Un tordo con la jubilación en el horizonte, que en U. HORA se cansaba de insultar y cometer un mundo de faltas de ortografía. Hay que aclarar que nunca había estudiado nada. O casi. El mismo lo ha dicho.
Por lo tanto, ni caso.
Valoració:-23menosmas
Per Francesc, fa dervers d'un any
Jo, com la Profe mallorquina de català, també sóc antiimperialista.
Valoració:52menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
José Miguel, continua usted con su política de insultos por todo razonamiento. Que pena.
Valoració:-31menosmas
Per Pobret, fa dervers d'un any
No te mors d' enveja, carlitos mallorquin, de veure que la bona gent és amable i solidària amb qui pateix injustícia?.
Valoració:38menosmas
Per arg, fa dervers d'un any
@Mallorquín

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)
Valoració:49menosmas
Per Yolanda, fa dervers d'un any
Deixeu en Pau als nostres germans!!!!
Veniu a per nosaltres que ja estem acostumats..
Si toqueu algún germà ja sigui català, valencià, Mallorquí,o Algares..ens toqueu a tots..
Prou!!!.
Valoració:81menosmas
Per antifa, fa dervers d'un any
Fatxas, anau a Fatxilàndia, i que si n´ignoreu la seva ubicació us podem dir que aproximadament és vers la messeta central.
En el Google maps la trobareu fàcilment indicada, però només si el sabeu fer servir !

Barco de requilla !
Valoració:47menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente