algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

Homenatge a les víctimes de l'accident laboral del Polvorí de Sant Ferran

UGT ha homenatjat aquest divendres amb una ofrena floral els 97 treballadors, la majoria dones i nines, que varen morir el 25 de novembre de 1895 a l'accident laboral del Polvorí de Sant Ferran, el més greu de la història de les Balears.

Durant l'homenatge al cementeri de Palma, UGT ha recordat també les vuit persones que han mort enguany mentre treballaven o es dirigien al seu lloc de feina. Així, ha denunciat que ha crescut l'accidentalitat laboral a les Balears i que continua sent la comunitat autònoma amb més sinistres en relació amb el nombre d'afiliats a la Seguretat Social, i ha demanat a les empreses més inversió en prevenció de riscos.

UGT ha insistit que la tragèdia del Polvorí de Sant Ferran no s'ha d'oblidar perquè «no es pot permetre que torni a passar una negligència empresarial com la que es va cometre fa 127 anys».

L'accident laboral va tenir lloc en una zona propera on ara està l'edifici d'Hisenda mentre un centenar de treballadors recuperaven pólvora i altres materials obsolets que havien servit de munició a l'Exèrcit espanyol. Les mesures de prevenció eren pràcticament inexistents. Es va calcular que en el moment de l'explosió hi devia haver més de 100 quilograms de pólvora als peus dels treballadors. Una detonació va desencadenar la tragèdia.

Prop de cinquanta treballadors, gairebé tots dones i nines, varen morir a l'instant. La resta, ho varen fer en poques hores o dies, sense que hi hagi constància que hi hagués supervivents. Només havia passat un mes des que un empresari català, Gabriel Padrós, havia aconseguit el contracte de l'Exèrcit espanyol per a inutilitzar armament. «Si hagués aplicat les mesures de prevenció d'aquella època, probablement no hauria passat una desgràcia de tal magnitud», apunta UGT.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.