cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

El Consell de Mallorca haurà de protegir el monòlit de la Feixina

206861

El Tribunal Suprem espanyol ha confirmat que el Consell de Mallorca haurà de protegir el monòlit de la Feixina, segons ha informat Diario de Mallorca aquest dijous.

El Suprem ha inadmès el recurs que va presentar l'associació Memòria de Mallorca contra la sentència que obligava a protegir el monument.

Així, el Consell de Mallorca tendrà un termini de dos mesos per a protegir el monòlit.

«Els tribunals, com no podia ser d’altra manera, apliquen la Llei. Són massa anys de pèrdua de temps, des d’aquell llunyà 12 de juliol de 2017, en què la Ponència Tècnica, per majoria, en el Consell de Mallorca, ja havia votat a favor de la protecció del monument de la Feixina, vetant així la seva destrucció», remarca l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA).

L'Associació es reafirma en els valors culturals del monument de Franscesc Roca i Simó, «un arquitecte que el va dissenyar (en temps difícils i d’horror) posant però una fita de bona arquitectura que, com hem demostrat durant aquests 7 anys, és reconeguda pels palmesans, ja que la ciutadania no ha entès ni comparteix la proposta d’alguna part de destruir-lo».

Per altra banda, l'associació Memòria de Mallorca remarca que és «del tot intolerable que un monument feixista, inaugurat pel mateix dictador Francisco Franco, estigui encara dret a un espai públic, però encara ho és més quan els tribunals de justícia decideixin protegir-lo».

A més, continuen ferms en aquesta reivindicació i afirmen que «emprendran les accions legals pertinents per a eliminar la simbologia franquista dels nostres carrers i places, així com també la nostra ferma voluntat de continuar lluitant pel dret a la veritat, a la justícia i a la reparació i per la memòria i drets de les víctimes del franquisme».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fart de CARCA, fa dervers d'un any
Ja no hi ha paraules per descriure l'oi que me produeix CARCA.
Valoració:3menosmas
Per VERGONYA!, fa dervers d'un any
La providència li enviarà un llamp forcat!
Valoració:3menosmas
Per Bartomeu, fa dervers d'un any
No té sentit comparar les piràmides d’Egipte. Estas parlant d’una civilització de far milers d’anys en paisos o imperis organitzats d’una manera molt llunyana a una democracia. El tractament del monument Feixina si vol ARCA que no es destrueixi es que no estigui en una primera linia, es posar-ho dins un museu i context i se li dona el sentit històric i arquitectonic pertinent.
Valoració:4menosmas
Per esta be aixi., fa dervers d'un any
Claro que no lo podéis entender, el fanatismo y mala leche os consume.
Está be aixi com está.
Valoració:-5menosmas
Per CARCA i traidora, fa dervers d'un any
Jo tampoc, Guillem. I esper que cap institució pública li dóni a aquesta associació cap altra subvenció. I que la tregui de les juntes de patrimoni i urbanisme de les que eren vocals.
Fa anys, jo anava per ARCA, feia activitats amb aquesta associació i estava a punt d'afiliar-me. Però després de la que féren, que li volien atribuir l'estil modernista i com que no quadrava l'època, al cap d'unes hores varen fer-lo racionalista per tal de fer la feina als franquistes, vaig pensar que aquesta gent podia ser que només contàs mentides i no he volgut tornar a saber res més d'ells.
Que la mantenguin els fatxes, ja que l'estimen tant.
Però si presenten un recurs al Tribunal de la Unió Europea, quedarà paralitzada la catalogació d'aquest nyarro sense cap estil.
Valoració:13menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
No puc entendre la baixesa moral de ARCA. Els tribunals han fet el que era d'esperar, essent la majoria de dretes i del Opus Dei, han actuat en conseqüència.
Valoració:16menosmas
Per Europa no estarà d'acord, fa dervers d'un any
No crec que els tribunals de la Unió Europea estiguin gens d'acord, amb aquesta sentècia que ordena conservar un monument més lleig que pegar a un pare, dedicat als feixistes i als nazis que disparaven des del vaixell a la pobra gent civil que fugia dels bombardejos.
Llavors protesten quan diuen que els tribunals estan farcits de franquistes, però és que dia si i dia també, se cometen aquestes parts i quarts que sempre favoreixen als mateixos del braçdret alçat i la bandera de l'aguilota.
Valoració:14menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Hay que conservar todo el patrimonio, sea de la época que sea. Aplicado al absurdo, yendríamos que dinamitar todo el patrimonio del Antiguo Egipto porque fue erigido por esclavos. Absurdo y ridículo, verdad?
Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente