muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

El sindicat de docents Alternativa continua reclamant l'equiparació del complement per residència

El sindicat de docents Alternativa ha reclamat novament l'equiparació del complement de residència dins el salari dels docents de les Illes Balears. D'ençà que començaren la reclamació, el 2017, altres tres entitats s'hi han sumat, sense haver aconseguit cap èxit en cinc anys. Segons afirmen, el 2018 el Parlament de les Illes Balears va aprovar per unanimitat una PNL en què s’instava al Govern de les Illes Balears a negociar amb el Govern d’Espanya l’equiparació del complement de residència, així com dotar pressupostàriament aquest increment i incloure aquesta qüestió dins el Règim Especial de Balears.

En motiu de la recent aprovació del REB, l'entitat es queixa que aquesta PNL ha estat totalment ignorada, ja que s’ha negociat el REB sense mencionar-hi l’equiparació del complement de residència dels docents ni exigir-ne, per la part balear, la inclusió en cap moment.

N'argumenten la necessitat pel fet que «la pèrdua de poder adquisitiu dels docents és ben palesa, i especialment a les illes menors, la qual cosa fa que sigui cada vegada més difícil trobar docents disposats a treballar-hi i moltes de les places i substitucions quedin sense cobrir, abocant els centres a tenir unes plantilles inestables».

«L’exigència d’aquesta equiparació no és un caprici», afegeixen, «és la constatació que si volem una educació pública de qualitat a més del reconeixement verbal de la seva feina , aquesta s’ha de remunerar com toca per poder atraure i fidelitzar als millors professionals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.