algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

El Parlament acull l'onzena edició del Parlament infantil, dedicat enguany a la salut mental

El saló de plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit aquest divendres l'onzena edició del Parlament infantil, un acte organitzat amb motiu del Dia Internacional de la Infància, que es commemora aquest diumenge commemoració de l'aprovació de la Convenció sobre els Drets de la Infància. L'acte, portava el lema «Dia Mundial de la Infància: els nostres drets, les nostres emocions», ha estat organitzat pel comitè a Balearsd d'UNICEF Comitè Balears i per l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), en coordinació amb el Parlament.

L'edició d'eguany, com pot intuir-se del lema, era íntegrament dedicada a la salut mental. Durant el transcurs d'aquesta sessió, els infants i adolescents assistents han participat en una sessió parlamentària simulada, ocupant la Mesa i els seus càrrecs, realitzant i proposant iniciatives parlamentàries que posteriorment es traslladaran als organismes públics responsables i s'analitzaran les respostes obtingudes una sessió de conclusió que se sol celebrar abans de l'estiu. En les seves intervencions, els ponents han posat el focus en les xarxes socials i la importància de les relacions familiars i d'amistat per no caure en problemes de salut mental.

Amb una dinàmica d'exposició a les autoritats presents en l'acte de les seves propostes, l'activitat tindrà un espai de seguiment, previsiblement el mes de maig, amb la rendició de comptes amb les institucions sobre el compliment de les propostes realitzades. A més, en aquesta ocasió, el debat i el treball sobre salut mental s'ampliarà i s'aprofundirà en la primera Trobada Balear de Consells de Participació Infantil i Adolescent que se celebrarà a Santa Eulària des Riu, els pròxims 28 i 29 de gener. La regidora de cultura del municipi, Marisol Ferrer, ha llançat una invitació a participar en aquesta trobada a tots els grups infantils participants en aquesta sessió.

L'acte ha comptat amb la presència del president del Parlament, Vicenç Thomàs, la presidenta d'UNICEF Comitè de Balears, Mercedes del Pou, el coordinador d'UNICEF Comitè de Balears, Claudio López, i el director de la OBIA, Josep Lluís Riera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.