cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

La UOB Ensenyament mostra reticències davant la proposta d'un nou acord marc educatiu

206607
El passat 14 de novembre se celebrà la Mesa Tècnica sobre millores sociolaborals, en què assistiren representants sindicals i Conselleria d'Educació per a discutir, entre altres temes, un nou acord marc en matèria educativa. El Consell Sectorial d'Ensenyament del sindicat Unió Obrera Balear (UOB) ha expressat profundes discrepàncies amb aquesta nova proposta, que consideren insuficient en molts d'aspectes.
Una de les propostes de l'Acord Marc és la dotació progressiva en el termini de 4 anys als centres d'infantil i primària de personal docent addicional per tendir a la reducció de la jornada lectiva del personal docent. Aquest increment de recursos, segons afirma la formació, farà referència a dotar d'una figura de +1 a cada centre, la qual cosa consideren insuficient. El sindicat exigeix que no s'ajorni més la dotació de personal docent i es nega a signar cap Acord Marc que no suposi la reducció d'hores lectives pel curs 2023-2024 a 24 hores i pel curs 2024-2025 a 23 hores del personal docent d’infantil i primària.
Un altre factor que destaquen és la sobrecàrrega burocràtica que, segons afirmen, priva d'un temps valuosíssim el procés d'ensenyament - aprenentatge. Alhora, UOB reitera la petició de minvar amb major immedietesa les ràtios màximes actuals (establertes actualment en 18 i 23 alumnes al segon cicle d'infantil i primària, respectivament), perquè consideren excessivament dilatat el termini de 4 anys de reducció progressiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa dervers d'un any
UOB i Sindicat Docent Alternativa estant plantant cara de veres. Quina pena altres sindicats que ja tenen altres coses en ment i no pas el benefici dels docents i dels alumnes.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente