algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

La condemna per la violació a una menor a Pollença, primer cas que revisa el Suprem per la llei 'Només sí és sí'

El Tribunal Suprem estudia un recurs en un cas de violació a una menor a Mallorca en què la defensa ha presentat al·legacions per la coneguda com a llei del 'Només sí és sí', sol·licitant una rebaixa de la pena.

Es tracta d'una condemna de 12 anys de presó, imposada per l'Audiència Provincial de les Balears a un home de 53 anys, per agredir sexualment la neboda menor d'edat el 2014 a Pollença.

Segons han informat fonts del procés, l'Audiència va dictar aquesta condemna el 2019, i el 2020 la defensa va presentar un recurs davant el Tribunal Suprem sobre la base d'arguments que, naturalment, no incloïen cap menció a la nova llei ja que llavors no estava aprovada. La deliberació i la decisió es va fixar per a aquesta mateixa setmana.

Tot i això, fa unes tres setmanes, l'advocat defensor va presentar noves al·legacions com a motiu del recurs, sol·licitant una rebaixa pels canvis normatius introduïts per la nova Llei de Garanties de la Llibertat Sexual.

En detall, la defensa raona que a l'acusat se li havia imposat la pena mínima quan anava de 12 a 15 anys de presó, i ara la pena mínima parteix dels set anys.

El Tribunal va traslladar a les parts perquè es pronunciessin sobre aquestes noves al·legacions. L'advocat de la família i la Fiscalia s'hi varen oposar. Segons les fonts consultades, el fiscal entén que la pena imposada queda igualment continguda en el tipus penal, per la qual cosa no caldria modificar-la.

Tot i aquestes novetats, en una providència el Tribunal Suprem va comunicar als interessats que es mantenia la data de deliberació per a aquesta setmana. Per això, la resolució podria ser imminent.

Dos excarcerats a Palma

Cal recordar que l'Audiència Provincial de les Balears ha ordenat l'excarceració immediata de dos presos que complien una pena de tres anys de presó per dues agressions sexuals, després de revisar dos casos afectats per la nova llei.

Aquesta decisió s'ha pres havent rebut un informe del Centre Penitenciari de Mallorca i vist l'informe del Ministeri Fiscal. El Tribunal ha valorat en tots dos casos que d'acord amb la nova legislació no es podia excedir la pena imposada de dos anys, i, per tant, la pena estaria complerta en vista de la liquidació de condemna.

Després de l'aprovació de la Llei, els jutges s'enfronten a desenes de revisions i en mans del Tribunal Suprem queda unificar la doctrina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nene, fa dervers d'un any
Montero dimissio!!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente