muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Govern aportarà 102 milions d’euros a la UIB, la xifra més elevada de la història

L’aportació pressupostària per a l’any 2023 a la Universitat de les Illes Balears (UIB) prevista per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura en l’Avantprojecte de llei de pressuposts incrementa en 15,9 milions d’euros (18,4 %) la quantitat pressupostada l’any 2022, fins a arribar a la xifra històrica de 102,4 milions d’euros.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat aquesta proposta, que ara haurà de ser aprovada pel Parlament, a la comunitat universitària, acompanyada pel rector de la UIB, Jaume Carot; la gerent de la Universitat, Consolación Hernández, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company.

Es tracta d’un augment, tant en termes de transferència directa com de les partides específiques lligades a projectes, que consolida un ritme de creixement sostingut des de l’any 2015 del finançament del Govern a la UIB, que ha passat de 57,3 milions d’euros de fa vuit anys als actuals 102,4, un 78 % més.

Entre les actuacions previstes dins l’Avantprojecte de llei de pressuposts, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company ha destacat els més de 7 milions d’euros destinats a complements retributius de personal docent i investigador (+22 % respecte al 2022), la transferència de 3,4 milions corresponents al conveni de finançament dels estudis del grau de Medicina, l’augment de places del grau d’Infermeria, finançat amb 552.266 €, així com el pagament d’1,17 milions d’euros per finançar les obres de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos.

Altres partides importants previstes són la de 682.000 € per implantar el primer curs d’enginyeria informàtica a Menorca, 500.000 € per consolidar la baixada de preus de matrícules que es va escometre l’any 2022 i els 230.000 € per a formació del professorat en el marc per millorar la competitivitat de la UIB.

A més, el conseller ha valorat altres vies extraordinàries d’aportació econòmica a la UIB, com l’Impost de Turisme Sostenible, que aportarà més de 13 milions d’euros per a la construcció d’una nova seu per a la Facultat de Ciències, i el programa de fons europeus Next Generation, que subvencionarà amb 3,4 milions les intervencions per a la millora energètica dels edificis Mateu Orfila i Ramon Llull.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Menudo derroche de dinero público para que después muchos estudiantrs se toquen lo que no auena. Las universidades se tendrían que autofinanciar, buscar patrcinios, fundaciones, y así aer más productivos. Además, considero que en España hay demasaidas universidades que se traduce en profesorado subsidiario y muchos mal llamados estudianyes ociosos.

Valoració:-3menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any
Per a @català, hauries de saber que no es pot ensenyar únicament en català, perquè el 90% de les lectures dels graus es troben en castellà, cosa que acaba fent que si es comenten lectures el 60% o més de la classe s'acabi fent en castellà.
Valoració:0menosmas
Per català, fa dervers d'un any
Per a ensenyar només en castellà ?
Si fos així, NO, GRÀCIES !
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente